Aapjes

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een van de meest mooie creaties op deze wereld zijn apen, vind ik. Ze hebben meestal iets aandoenlijks en ze komen over het algemeen niet echt agressief over.
Ze kunnen het uiteraard wel (eens) zijn, net al mensen.
Er is ons ooit geleerd op school dat wij mensen van de apen afstammen. Maar de missing link is nog steeds niet gevonden.
En de ‘Wetenschappers tuimelen over elkaar heen als het gaat over het percentage aan dna, dat wij met de apen gelijk zouden hebben.
Het maakt ook niet uit of we er wel of niet van afstammen, want we zijn toch een heel ander wezen.
Wij kunnen bijna niet zonder hulpmiddelen in bomen klimmen en apen kunnen geen auto rijden ook al proberen ze het soms wel.
Ik heb meegemaakt op mijn reis in Zuid-Afrika dat een (doodskop)aapje achter het stuur van onze auto had plaats genomen. Een grappig gezicht. Ik heb er helaas geen foto van gemaakt. Het diertje heeft het gewoon van ons afgekeken. Het aapje was trouwens ook gek op onze malariapillen. Dat was wat lastiger.
Verder eten de apen voornamelijk noten, vruchten en boombladeren. Sommige soorten eten ook wel insecten of vogeleieren. In het algemeen zijn apen herbivoren (planteneter).
Wij als mensen gedijen beter op keto-voeding.

Natuurlijke leefomgeving

Apen bouwen de natuur op met hun aanwezigheid. Ze zijn nog veelvuldig aanwezig in de regenwouden, zover die er nog zijn. Ze schijnen er een geweldig kabaal te kunnen maken, wat echter toch ook weer rustgevend kan zijn. Als ik de meditatie muziek mag geloven.
Als wij mensen in het regenwoud komen dan is dat vaak om de boel daar te vernielen. Wij slopen de natuur om er financiële winsten mee te kunnen halen. En om er dan gelijk maar monocultuur voor in de plaats te zetten, voor onze oh zo groene brandstof(toevoeging).

Tests met apen

Omdat apen ongeveer dezelfde dna hebben als wij mensen, worden de dieren op grote schaal misbruikt door de (farmaceutische) industrie, om als test voorwerpen gebruikt te worden. Om giftige cocktails op uit te proberen. Als de dieren er dan net aan overleven, dan is het goed voor ons. En als de dieren eraan sterven is het ook goed voor ons. Want de testresultaten zijn nooit openbaar en nagenoeg altijd gemanipuleerd.
Er worden ook cellen van apen gevonden in bijvoorbeeld polio vaccins. (bron: the freedom articles).
Ik weet niet wat wij mensen daar aan zouden moeten hebben.
Ook werden er ruim 10 jaar geleden apen (makaken) gebruikt om te testen hoe deze dieren op het MBR (mazelen, bof, rubella (rodehond)) vaccin reageren. Deze dieren kregen allemaal een vorm van autisme. bron: 2008/05/sick-monkeys
Dus het MBR vaccin is gewoon veilig voor onze kinderen, die (ook) nog helemaal geen weerstand hebben tegen deze zeer giftige cocktails.
Och, we kijken allemaal niet zo nauw, want wat de dokter zegt is goed. En het is ook nog eens verplicht. Toch? We hebben toch allemaal deze vaccins gekregen?

Balanceren

We balanceren allemaal op een koord.
Door de natuurlijke leefomgeving van de aap steeds kleiner te maken, loopt het voortbestaan van de aap gevaar en op den duur ook die van ons.
Gelukkig hebben we er hier een commerciële stichting voor om de apen te helpen. Want het zou niet goed zijn als de aap uitsterft.
En zo is het ook!
Die aardige stichting krijgt jaarlijks al 500.000 euro van een loterij. En de directeur van de stichting heeft maar een salaris van 91.764 euro. Moet kunnen.
Het kan dus wel zijn dat er wat tientjes voor de hulpbehoevende aap overblijft.
Misschien is er ook wel een stichting die ons gaat helpen om te overleven.

De aap verdient beter en daarom is het vandaag, 14 december, ‘Monkey day’.
Een internationale dag waarop de aap een keer per jaar wat aandacht krijgt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *