Zucht van de gier

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Vanmorgen bekeek ik de teller van de wereldbevolking en die staat al bijna op 7,74 miljard mensen. Al deze mensen hebben een leven zoals jij en ik. Althans op biologisch menselijk niveau. De mens komt bijna overal op de aarde voor en is nog bijna nergens uitgestorven. Elke dag komen er nog ongeveer 200.000 bij.

2,1 hectare

We hebben per aardbewoner ongeveer 2,1 hectare grond tot onze beschikking. Hiervan kunnen we ongeveer 300 vierkante meter landbouw grond gebruiken voor ons voedsel. Een koe heeft al twee keer zoveel grond nodig om ons van onze melk te voorzien. Het overgrote deel van het land dat we ter beschikking hebben bestaat uit woestijn, toendra’s, bergen en bossen/regenwoud.

Als we goed met de aarde omgaan is het net aan te doen. Er is echter, net als Gandhi jaren geleden al zei, niet genoeg voor ieders hebzucht. Als iedereen op de wereld zou leven zoals wij hier kunnen leven dan is de aarde veel te klein.
Als het ons lukt om met wat minder genoeg te hebben dan is er voor een arm mens wat ruimte om het wat beter te hebben.
Dat houdt dan wel in dat wij het dan eigenlijk armer krijgen. Iets wat de machthebbers eigenlijk ook wel graag willen.
Voor ons duidelijk een spagaat.
Niemand wil het arm hebben, zeker als we rijkdom gewend zijn.
We vinden het zielig als er weer eens arme kinderen op de tv verschijnen en we gaan dan weer volop geld storten om die kinderen een beter leven te geven. Het allergrootste deel van dat geld gaat echter naar de superrijken van het land. Als het al in het land aankomt.

‘Goede doel’

Zo is er ook, gisteren, een actie van radiomakers gestart die geld inzamelen voor een ‘goed doel’ door, anders dan andere jaren, een estafette wandeltocht te houden van Zeeland naar Groningen. Andere jaren zaten ze in een glazen huis zonder vast voedsel. Ondertussen gaan de inkomsten op de bankrekening met hun naam gewoon door. Zomaar zo’n 4 tot 5 keer een modaal inkomen.
Propaganda maken voor de nieuwe wereld orde mag ook best wat kosten(?)

A Christmas Carol

Op 19 december 1843 verscheen het boek A Christmas Carol van Charles Dickens. Dit ging over een gierigaard die tot bezinning kwam.
Elk jaar wordt er overal op de wereld dit verhaal weer vertelt via bijvoorbeeld film, toneel en musical.
Het is voor iedereen wel eens goed om dit verhaal te beleven en er energie uit te halen.
Innerlijke rijkdom is meer waard dan financiële rijkdom. Ook al zijn we opgevoed met het idee dat geld en goederen het hoogste doel is.

Waarde van geld

Geld is nagenoeg niets waard.
Als de aller rijkste familie ‘hun’ rijkdom zou delen, zou iedere aardbewoner 70 miljoen dollar rijker zijn. Iedereen!
Net als in de Weimar republiek of in Zimbabwe, zou iedereen multimiljonair zijn.
Deze familie gaat dit echter nooit (meer) doen want naar het schijnt hebben zij geen toegang meer tot hun kapitaal. ‘Grappig’ is wel dat wij nog elk jaar miljarden in het fonds van de familie storten als rente op ‘onze’ staatsschuld. Daar kunnen we dus ook wel mee ophouden.
Moeten we nog gaan uitkijken dat we geen ‘Scroodge´ worden.

visionair.nl/ideeen/wereld/hoeveel-aarde-is-er-per-mens
gewoon-nieuws.nl/2013/11/voor-iedereen-op-aarde-70-miljoen-als-rothschild-zijn-vermogen-deelt
achterdesamenleving.nl/de-top-van-de-geldpiramide-de-rothschilds/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *