De R is in de maand, voeding en vitamine

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
mm
vitamine mand

De R is weer in de maand. Het is weer tijd om goed op de voeding en de hoeveelheden vitamines te gaan letten.
Dat is natuurlijk het hele jaar door verstandig. Met de R in de maand is het nog wat belangrijker.
Met de juiste hoeveelheden en verhoudingen aan vitamine en mineralen wordt ons immuunsysteem en dus onze weerstand tegen ziektes versterkt.

Onze hedendaagse industriële voeding heeft echter nagenoeg geen voedingswaarde en weerstand verhogende ingrediënten meer.
Een groot deel van onze voeding is vergeven van de E-nummers: conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen.
Deze middelen zorgen ervoor dat ons lichaam niet meer herkent wat het binnen krijgt. Het kan hierdoor ook niet de voedingstoffen opnemen en verwerken.

Additieven

Conserveringsmiddelen zijn in het eten gedaan om het eten lager houdbaar te maken. De altijd aanwezige bacteriën worden door conserveringsmiddelen onderdrukt en / of gedood. Deze werking gaat ook door als we deze middelen in ons lichaam krijgen.
Dat is heel mooi zou je denker.
Waar het niet dat onze spijsvertering volledig afhankelijk is van een grote hoeveelheid bacteriën in ons systeem. (Darmflora / microbiota). Zonder deze bacteriën in ons maag/darmstelsel hebben wij helemaal niets aan de voedingsstoffen die we binnen krijgen. Hoe goed en gezond ze ook mogen zijn. De bacteriën maken ons voedsel voor ons zover gereed dat ons lichaam de voedingsstoffen kan opnemen.

Geur-, kleur- en smaakstoffen maken van iets dat waarschijnlijk niet echt eetbaar is, iets eetbaars. Zonder deze stoffen zou het etenswaar waarschijnlijk niet gegeten worden. Het ziet er niet uit, een rare enge kleur, het stinkt en het is mogelijk al bedorven zodat het tegen zal staan.

(Biologische) voeding

Zelfs biologische voeding in de supermarkt zijn vaak nog behandeld met middelen die niet goed voor ons zijn. Zelfs de groente en het fruit in de eigen moestuin is mogelijk niet vrij van chemicaliën. Gelukkig is er de laatste maanden, door de C-hype wat minder gesproeid (chemtrails). Onze moestuin groente en -fruit zal mogelijk wat minder niet wenselijke stoffen bevatten.
Goed wassen met water met bijvoorbeeld wat natriumbicarbonaat is aan te bevelen voor zowel moestuin groente. En zeker ook voor supermarkt groente.

Onze groentes en fruit hebben steeds minder voedingsstoffen, omdat de bodem waarop het geteeld is steeds minder voedingstoffen bevat. Door onder anderen het vele gebruik van kunstmest en pesticiden. Bij de eigen moestuin kan je het zelf enigszins in de hand houden. En ook bij verenigingstuinen kan er inspraak zijn bij het gebruik van (niet) natuurlijke middelen.

Het is weer triest om te zien dat er weer volop oranje velden en weilanden zijn. Doodgespoten met glyfosaat/roundup.
De doodgespoten en zwaar vergiftigde planten worden ondergeploegd. Op dit vergiftigde land wordt weer heerlijke gewassen gezaaid en opgekweekt. Eet smakelijk voor straks.

Vitamine

vitamine fruit

Om onze noodzakelijke hoeveelheden vitamine en mineralen binnen te krijgen zijn we steeds meer afhankelijk van vitamine preparaten.
Deze zijn gewoon bij de drogisterijen te koop voor niet al te veel geld. Het probleem van deze preparaten is dat zij vaak zijn samengesteld met fabrieksmatig gefabriceerde, op vitamine lijkende stoffen. Deze stoffen doen nagenoeg niets (goeds) voor ons lichaam want ons lichaam herkent die stoffen meestal niet. Goedkoop kan wel eens duurkoop zijn.

Gelukkig zijn er via internet wel goede natuurlijke vitamine preparaten te koop.
Ja, het is aanmerkelijk duurder en ja, er is ook daar kaf tussen het koren.
Kijk gewoon eens rond op internet en vergelijk de aanbiedingen.

Begin bijvoorbeeld eens met (een van) deze twee:

Vitaminecompleet

Vitaminstore

Neem de vitamines uiteraard wel tezamen met zo goed mogelijke voeding in. En met zo schoon mogelijk water.
Alleen op vitamine pillen leven kan geen mens en dat moeten we ook niet willen.
Zo gezond mogelijk eten en drinken, voldoende ontspannen, voldoende bewegen, menselijke nabijheid en op tijd naar bed geven het lichaam en de geest voldoende energie op de maanden met de R zo goed mogelijk door te komen.