Herfstmaand

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

In de maand september begint bij ons hier op het noordelijk halfrond de herfst. In deze periode komt de natuur tot rust. Het gaat zich opmaken voor een koude periode. Veel bomen en planten vertragen de groei en de stofwisseling. Ook de mens en de meeste dieren bereiden zich voor op een koude periode. In de Germaanse tijd werd de maand september de herfstmaand genoemd.

De namen van de maanden die wij gewoonlijk gebruiken hebben hun oorsprong in het latijn. De zevende tot de tiende maand hadden een getal in de benaming. In september zit het woord septem, zeven in de Latijnse taal, toen der tijd de zevende maand. Zo ook bij de naam oktober, octo , acht in het Latijns. November, novem, negen en december, decem, tien.
Deze cijferreeks verschilt met onze huidige maandvolgorde. Juli en augustus hebben hun naam te danken aan respectievelijk, Julius Cesar en keizer Augustus die allebei hun namen hebben verbonden aan de zomerse maanden.
Hoe de namen voor die tijd heetten, daar heb ik me nu niet in verdiept. Het is op zich ook helemaal niet belangrijk wat de perioden voor een naam hebben.

Seizoensziektes

Onze seizoenen hebben hun weerklank in alles wat leeft. Zoals in de inleiding al aangegeven bereidt ons lichaam zich in de herfst voor op een koudere periode. Een onderdeel van de voorbereidingen is het reinigen van het inwendige van ons lichaam door een verhoogde activiteit in het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen.
Deze stoffen zijn in de loop van enige tijd in het lichaam opgehoopt. In de normale cyclus worden afvalstoffen en gifstoffen regelmatig uitgescheiden via de urine, de ontlasting, via zweten en bijvoorbeeld via de ademhaling.

Doordat wij echter steeds meer gif binnen krijgen via ons eten en via bijvoorbeeld vervuilde lucht die we inademen, kan het lichaam het niet goed meer uitscheiden. Het gif dat niet kan worden uitgescheiden hoopt zich onder andere op in onze vetlagen.
Als de vetlagen worden aangebroken door een verandering in de stofwisseling komt het gif weer in de bloedbaan terecht.
Dit geeft symptomen van lichamelijke en geestelijke toestand die we in de volksmond ziekte noemen.

Het lichaam houdt grote schoonmaak zodat het klaar is voor een lichamelijke en geestelijke rustperiode.
Wij zijn ook gewoon een onderdeel van de natuur en ook wij bewegen normaal gesproken mee op de seizoenen.
In onze vierentwintiguurs maatschappij is er geen tijd meer om tot rust te komen en ons lichaam zijn werk te laten doen. In de herfst en winter moeten wij ook gewoon met volle snelheid in de ratrace blijven mee rennen. 24/7 bereikbaar. Dus ziekte mag niet en moet zo snel mogelijk worden bestreden. Het liefst met zo veel mogelijk uiterst giftige chemicaliën. Ook wel medicijnen genoemd.

Ziekte uitbannen

Hiermee wordt het reiniging proces van het lichaam en ook van de geest vertraagd of zelfs gestopt. Het lichaam kan het gif niet kwijt en krijgt er zelfs nog een flinke lading bovenop. In deze tijd van een oorlog van een klein groepje criminelen tegen de rest van de wereldbevolking worden ziektes uitvergroot als wapen in de strijd. We hebben dit de afgelopen jaren kunnen zien toen een periode van natuurlijke reiniging werd aangegrepen om de wereld bevolking te kunnen onderdrukken.
Veel mensen hebben dit niet gezien, zien het nog steeds niet en willen het ook niet zien.
Zij gaan straks weer in de rij staan voor een prik die het natuurlijke reiniging proces weer zal stoppen. En mogelijk voor langere tijd of voor altijd. Daar ga ik nu niet verder op in.
Over het onderwerp reiniging van het lichaam is hier op de site al eens geschreven.

Herfstmaand

De herfstmaand is een maand voor inkeer en tot rust komen. De natuur geeft ons het goede voorbeeld.
Sta er eens bij stil. Ga eens naar een rustige plek bij je in de buurt en kijk, voel en ervaar hoe de natuur tot rust komt.
En merk ook de rust in jezelf.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *