Maandje extra

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Zo, we mogen nog een maandje langer in angst en onzekerheid leven van Pinocchio. De held van Nederland.
En ja, als rechtgeaarde Nederlander luisteren wij natuurlijk allemaal braaf naar deze marionet. We kunnen ook niet veel anders want dit individu heeft een heel leger aan zombies die hem en ‘zijn’ beleid beschermen.

Angst als belangrijkste wapen. Heel effectief en dodelijk!
Er sterven meer mensen aan angst, dan aan de jaarlijkse (corona) griep.
Het coronavirus is een heel speciale variant van de gewone griep. Het treft vooral individuen die meer dan 100.000 per jaar krijgen.
Het lijkt wel of het virus is gemanipuleerd.
Tot nu toe is er nog niemand aan overleden, zover ik weet, in deze speciale groep. De meeste mensen die nu sterven hebben veel minder inkomen.
Mensen die oud zijn en zwak. Mensen bij wie de weerstand tegen ziektes is afgenomen. Door vergiftigd voedsel, door vervuilde lucht en bijvoorbeeld door een overdosis aan onnatuurlijke straling.

Oh, dat mag ik niet zeggen, dat is niet bewezen. Nee, de negatieve onderzoeksresultaten zijn niet vrijgegeven. Zij zijn waarschijnlijk direct in het ronde archief gekomen of in de open haard. Waar heb ik dat meer gehoord.

Ooorsuizen

Toch merk ik wel verschil. Sinds ik mijn dect telefoon heb vervangen door een bedraad toestel, gisterenmorgen pas, als experiment, is het oorsuizen, tinnitus, aanmerkelijk verminderd. Wifi staat standaard uit. Op sommigen plaatsen in huis is het nu gewoon echt stil. Een verademing.
De straling is niet direct te horen. Het vocht in het oormechanisme resoneert er wel op. En dat kan wel gehoord worden. Dag en nacht.
Ook tijdens de slaap wordt dit geluid waargenomen. De hersenen komen niet toe aan hun noodzakelijke werkzaamheden tijdens de slaap.
Altijd in ‘lawaai’ leven is niet bevorderlijk voor de gezondheid. Het wekt stress op en dat bevorderd angst. Angst als wapen.

Angstig zijn is niet echt nodig

Angst is een afweer mechanisme van het lichaam. Het zorgt er voor dat we vluchten voor of vechten tegen een bedreiging.
Het hormoon adrenaline wordt aangemaakt waardoor de spieren worden geactiveerd. De bloeddruk gaat omhoog, de ademhaling versneld. Prima reactie om te overleven. Het wordt echter anders als er dag in dag uit angst is. Het mechanisme raakt uitgedoofd. Er is geen reactie meer. Meer loomheid, afhankelijkheid. Er wordt gedwee gedaan wat er wordt gezegd. Ideale omstandigheden als er iets doorgedrukt moet worden dat niemand (bijna niemand) ooit zou willen.

Er gebeurt echter heel veel, waardoor de angst snel kan verminderen. Voorlopig zitten we nog even in de angstmodus omdat dat moet.
Het hoeft echter niet zo te zijn dat we echt in angst zitten. We kunnen zelf al gaan bouwen aan onze eigen toekomst. Zonder dat een ander dat voor ons gaat doen.
Lastig, ervaar ik dagelijks. Er is een lange weg te gaan.
Voorlopig hebben we tot eind mei de tijd om ons voor te bereiden op ons eigen leven.

Een aardig financieel overzicht vanuit de VS.
Ik weet dat dit niet bij ons is. Het kan bij ons ook gebeuren als er mensen zijn die publiekelijk even het voortouw nemen.
In ons publieke domein zou ik echter niemand weten.
Maar… misschien achter de schermen.