Positieve energie, maak er gebruik van

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
regenboog positieve energie

De dagen worden weer korter. We zijn weer meer in huis. Mede door het weer en door de gecreëerde toestanden waar we nog steeds mee te maken hebben. Positieve energie is een welkome aanvulling op ons leven.

Positieve energie is een wat ruim begrip en iedereen kan er wel wat bij bedenken. En dat is gelijk ook de kracht van de energie.
Voor veel mensen is samen zijn met anderen een bron van energie.
Even gezellig een praatje maken, zomaar op straat, is voor sommige mensen een warme aanvulling op hun bestaan.
Menselijk contact is ook essentieel voor ons bestaan. Wij zijn een ‘kuddedier’. We hebben elkaar nodig om onze gedachten te uiten. Om emoties te kunnen delen.

Er is nu duidelijk een trend gaande om de menselijke contacten te verhinderen.
Mensen mogen elkaar niet meer ontmoeten, mogen geen plezier meer met elkaar hebben. Kinderen mogen niet meer voetballen, anderen niet meer naar de kroeg.
Mensen moeten er van doordrongen worden dat er iets heel, heel erg vreselijks aan de gang schijnt te zijn.
Er is geen enkel bewijs voor, geen enkele aanwijzing. Alleen hetgeen een clownsduo in hun bijna wekelijkse cabaretshow naar voren schijnen te brengen. Een show, opgeleukt met majorettes en voorgeprogrammeerde publieksvragen.

Mensen die na het zien van de show gelijk hun vrijheid opgeven, hun gezond verstand laten varen, voor de droom van een enkeling.

Positieve energie

Deze mensen doen er goed aan om toch (stiekem?) eens wat positieve energie op te doen en zich zo min mogelijk in te laten in de angstcultus die nu levend gehouden wordt. Positieve energie kan al verkregen worden door gewoon eens een tijdje de tv en radio uit te laten, wat betreft het ‘nieuws’. Speel weer eens een cd met die mooie muziek. Kijk eens naar een mooie opname van een natuurgebied of een mooie stad. Deze indrukken zorgen voor een verbeterd humeur. Vermindert de spanning van de dag. Het geeft het lichaam en vooral de geest de hoognodige rust.

Ga gerust naar buiten. Ook met wat minder mooi weer. Het is misschien niet zo aantrekkelijk. Echter, met veel binnen zitten gaat ons immuunsysteem langzaam achteruit. Ik merk het uit eigen ervaring. Zo nu en dan er op uit geeft zoveel gezondheidsvoordelen.
Daar kunnen de vitaminepillen maar moeizaam tegenop. Het een hoeft het andere echter niet uit te sluiten. En – en is in dit geval misschien wel het beste.
We leven nu nog in een periode waarin we nog enigszins kunnen doen wat we denken dat goed voor ons is. Het kan zijn dat dit heel snel wordt ontmoedigd en verboden. We leven als het ware weer in 1933, de opkomst van het fascisme. En tegelijkertijd ook in ‘1984’
(Ik ben het boek weer aan het lezen en binnenkort worden hier wat citaten uit het boek vertaald naar het heden.)

De angst voor een oorlog, die eigenlijk een voortzetting is van de ’tweede wereldoorlog’, moeten we proberen naast ons neer te leggen.

Doe je nog mee?

De dreiging is er en blijft er zolang wij dat toestaan. Doen we mee met de propaganda, dan blijft het zeker tot 2030 gaande.
Dan loopt namelijk de onderliggende agenda van de ‘machthebbers’ af. We kunnen er dus aan mee doen en allemaal braaf als gemuilkorfde schapen door de winkels wandelen of we zeggen: tot hier en niet verder: Wij doen niet meer mee.
Ondervindt wat voor jou de meeste positieve energie geeft.