Tarot, een wondere wereld in kaarten

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
mm
tarot kaarten

Tarotkaarten , waarzeggerij, occult gedoe, daar moet je de handen niet aan branden. Dat is eng en gevaarlijk.
Vele mensen die het woord tarot horen of lezen krijgen vaak hele nare gevoelens. Het heeft iets beangstigend , iets vreemds.
Dat soort dingen hoort thuis op de kermis.
Toch hebben de waarzegsters op de kermis altijd wel klanten. En al die klanten vallen niet dood neer als zij de tent hebben verlaten. Misschien is er toch meer en kunnen wij er allemaal wat mee.

Tarot wordt gezien als iets occult’s, iets geheimzinnigs. Op zich is dat ook zo.
Hierbij is het van belang om het woord occult te onderzoeken. Op internet staan zeer vele artikelen met uitleg erover. De omschrijving van de website https://www.hetmysterie.nl/occultisme vond ik het meest duidelijk.
Ik neem een deeltje van die tekst hier over.

De term “occult” is gebaseerd op het latijnse “occultus” oftewel: verborgen, geheim. Dat werd uitgebreid tot “kennis van het verborgene”, of geheime kennis. Dat verborgene slaat niet alleen op de mysterieuze wereld voorbij wat wij kunnen zien en aanraken. Het slaat ook op de spirituele laag in onszelf. Occultisme roept ons op om dat deel van onszelf, en de kennis die het meebrengt, te omarmen. Hoewel het vaak een duistere bijklank heeft, houdt occultisme zich dus lang niet altijd bezig met duistere rituelen en gevaarlijke spirituele entiteiten. Het is vooral een zoektocht naar dat deel van onszelf dat buiten het materiële staat. Een manier om ons bewustzijn te verruimen.

Verruim het bewustzijn

Het verruimen van ons bewustzijn wordt van steeds groter belang en gelukkig hebben we de tijdgeest aan onze zijde.
In het, in 2012 begonnen, Aquarius tijdperk krijgt het bewustzijn steeds meer ruimte. De meeste mensen zijn nog niet zo gewend om een ruimer bewustzijn te hebben. Velen leven van dag tot dag en hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Zij hebben nog geen tijd gevonden om hun bewustzijn te ontdekken.

Werken met tarot kaarten is een van de vele vormen die ons bewustzijn en onze intuïtie kunnen versterken. Sommige mensen hebben van nature al een makkelijker contact met het onbekende. Zij kunnen duidelijk dingen aanvoelen, zonder dat er ander zintuigen in het spel zijn. Meer op energetisch niveau.
Dit is waar de wetenschap over het algemeen laat afweten. Iets wat niet te zien is bestaat uiteindelijk niet in hun ogen.
Mensen die een religie aanhangen weten ook uit ervaring dat er meer is dan dat met de gebruikelijke zintuigen kan worden waargenomen.

Duik in de wereld van de tarot kaarten

Op internet staan vele sites die inzicht geven in de wereld van de tarotkaarten. Hoe betrouwbaar en duidelijk de kaarten worden uitgelegd weet ik niet. Er zijn er zo veel. Het is vast wel leuk om je er in te verdiepen. Zo kan je heel veel over jezelf en je omgeving te weten komen op een manier die je nooit voor mogelijk hebt gehouden.
Maak samen met je vriendinnen een mooiere wereld om je heen.

Een van de sites heeft een cursus gemaakt waarin aan de hand van videos de kaarten worden uitgelegd. Met de knop hieronder ga je direct naar die cursuspagina.
Het kan wel eens heel verrassend zijn hoe je met enige uitleg je eigen leven kan gaan zien met een groot aantal tarotkaarten.
We jammer voor de waarzegster op de kermis maar misschien kunnen jullie elkaar prima aanvullen. Twee weten meer dan een.