Warme bries

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het rustige lente weer is even voorbij. Er komt nu echt beweging in de stromingen. De wereld is aan het veranderen. Ten goede voor ons, de gewone mensen, naar het zich laat aanzien.
Althans, in de Verenigde Staten. Bij ons, hier in Nederland, zal het nog wel een aantal maanden langer duren voordat er wat positiefs gaat gebeuren. Zoals altijd.

Het is net als de benzineprijs.
Gaat de prijs van een vat ruwe olie fors naar beneden, dan gaat de benzineprijs, na een tijdje, hooguit een paar cent omlaag. Gaat de prijs van een vat een beetje omhoog, dan stijgt de benzineprijs direct mee.

Deze manipulatie zijn we zo gewend, we weten niet beter, dat we gunstige berichten niet zien aankomen. Zeker niet omdat de aller grootste meerderheid van de landgenoten nog steeds alleen maar naar het journaal kijken en de kranten lezen. We zijn nog in de ban van een virus ofzo.
We doen nog steeds braaf wat ons wordt opgedragen. En doen we dat niet, dan zal de ‘buurman’ ons wel terecht wijzen. Met bijvoorbeeld de kliklijn of de whatsapp buurtpreventie. Het misdaadsyndicaat heeft ons stevig in de tang.
Het altijd maar winnende team is echter nu aan het verliezen. En dat heeft grote invloed op ons allemaal. Op den duur.

Een warme bries, geeft zeker zo na een lange winter, menigeen een prettig gevoel. Eindelijk weer wat warmte, wat ruimte, wat lucht.
Al zijn we er nog lang niet en er komen ongetwijfeld nog veel koufronten langs, het begin is er.
We kunnen ons er langzaam op voorbereiden. Nieuwe plannen maken. Nieuwe ideeën lanceren en ook uitvoeren.
Met een warme bries start een nieuwe lente.