Welke weg willen we gaan

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het leven neemt langzaam weer zijn gewone gangetje aan. De aangepraatte angst is overal. Vooral in onze hoofden. Het voelt al zo gewoon. Gewoon in de overlevingsstand.
Verderop zijn mannen al de enkele weken volop bezig met het renoveren van een groot pand. Ondanks de zelf gearrangeerde ‘ophokplicht’. Geen gedoe van mondkapjes, anderhalve meter en oh, pas op, kijk uit. Nee, gewoon met een ploegje het pand renoveren. Gewoon doen waar ze goed in zijn.

De boeren rijden gewoon hun mest uit. De koeien staan gewoon, al dan niet met een ‘vergunning’, in de eigen wei. Kinderen komen gewoon op hun fietsjes door de straat. Geen grote mensen angst. Gewoon kind zijn zoals een kind hoort te zijn.
Alleen volwassenen horen de satans marionet aan en volgen gedwee wat hij de mensen aanbeveelt. Bescherm je met schermen tegen een griep virus. Zorg ervoor dat mensen alleen nog maar contactloos kunnen betalen met het pasje van de grootbanken. De aanstichters van dit onheil, eh de handlangers van de aanstichters van dit onheil.

De banken zijn wel degenen die een extreem grote macht over ons hebben. Al jaren, sinds 1973 toen een solide geldsysteem werd veranderd in een moeras van petro-dollars, gebaseerd op schulden. Nu vindt er, in de VS, weer een transitie plaats in de tegenovergestelde richting. Zoals al vele malen hiervoor in de menselijke geschiedenis.
Wij hier in Nederland zullen er nog maar weinig van merken want wij zijn zo verslaafd aan ‘niets’.

Inkomen en afstaan

We werken en geven onze volledige opbrengst aan de bank. Contant geld wordt gelijk elke avond naar de bank gebracht.
Alles wat aan een bank gegeven wordt is van die bank!
Er is alleen een vordering op de bank. Die de bank naar believen mag inwilligen.
En over die vordering wordt ook nog eens geacht dat er belasting over moet worden betaald. Omdat de wegen onderhouden moeten worden.

'ons geld'

Daarom moet iedere gewone werknemer, bij elkaar, zo’n 80% van zijn inkomen aan de staat afdragen.
In de VS wordt daar nu langzaamaan een stokje voor gestoken. Daar krijgen de werkers binnenkort gewoon het inkomen dat ze verdienen.
Heel soms geven de mensen in de VS wel eens het goede voorbeeld. Heel, heel soms.
Hier in Nederland kan dit over een paar jaar ook wel eens worden doorgevoerd. Want Nederland gaat voorop om het eigen geld te verkwanselen en loopt achteraan om het eigen inkomen te behouden en goed te besteden.

De weg

Voorde gewone Nederlander is het nu te laat om nog in zichzelf te investeren want al het geld, al het inkomen, al het eigendom is aan het verdampen. Kleine bedrijven gaan failliet, de eigenaren van de grote bedrijven lopen binnen en kunnen goedkoop de kleine bedrijven opkopen.
Net als na Waterloo! De geschiedenis herhaald zich. Lijkt het.

Onze strak geasfalteerde snelwegen leiden naar de NWO.
De kronkelende zandwegen, met hobbels en kuilen, leiden naar een nieuw paradijs.
Ik ben laatst, op een zondag, een zandweg opgegaan en ik was er duidelijk nog niet klaar voor. Een goedwillende boer heeft mij uit de te diepe sporen getrokken. Toch blijft voor mij de zandweg trekken, ondanks de bulten en gaten. ‘Toevalligerwijs’ heette de straat waar het huis staat, waar ik nu in leef, vroeger ‘Zandweg’.

Aan ons de keus welke weg we willen gaan.