‘Zomaar’ wat teksten uit een bekend boek

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Timoteüs 4,3-5

De tijd komt dat mensen zich zullen verzetten tegen de juiste uitleg van het geloof. Zij zullen leraren zoeken die passen bij hun eigen ideeën, en die zeggen wat ze graag horen.
De mensen zullen niet meer naar de waarheid luisteren, maar naar verzonnen verhalen.
Maar, timoteus, jij moet altijd helder blijven nadenken. Je moet niet bang zijn om te lijden. Doe je werk als boodschapper van het goede nieuws. En voer die taak goed uit.

Habakuk 2,2-8

Het loopt slecht af met de mensen die kwaad doen. Maar mensen die goed doen, en trouw zijn aan God, zullen in leven blijven.
De Babyloniers zijn onderdrukkers en bedriegers. Zij zijn trots. Ze stelen wat ze kunnen, ze hebben nooit genoeg. Ze willen alle landen veroveren en alle volken gevangen nemen. Maar het zal ze nooit lukken.

Op een dag zullen alle volken lachen om de Babyloniers. Ze zullen zeggen: Babyloniers, het loopt slecht met jullie af. Nu beroven jullie nog andere volken. Jullie pakken alles van hen af. Maar daar komt binnenkort een einde aan.
Want die volken zullen plotseling in opstand komen. Dan zullen jullie beven van angst. Dan beroven die volken jullie.
Zij pakken alles van jullie af. Dat is de straf voor alles wat jullie die volken hebben aangedaan. Dat is de straf voor al dat geweld, de straf voor alle moorden die jullie gepleegd hebben.

Zomaar wat teksten uit een bekend boek die, zoals nog vele andere teksten uit dit boek, heel relevant zijn voor de gebeurtenissen die zich vandaag de dag bij ons afspelen. De Babyloniers van toen zijn de satanisten van nu. De Babyloniers veroverden de volken snel, de satanisten trokken er een paar eeuwen voor uit om nu, de komende tien jaar, hun verovering te voltooien.
Zie ook : agenda 2030 en agenda 21

Maar, verder niets aan de hand hoor. Al die vervelende maatregelen die nu worden genomen verdwijnen vanzelf weer hoor.
Je hoeft alleen maar braaf mee te doen.