Aid(s)

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Het lichaam van elk levend organisme wordt beschermt door een immuun- of afweersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen die het lichaam bedreigen, zoveel mogelijk worden buiten gehouden en of ‘gevangen’ en afgevoerd. Is het immuunsysteem verzwakt dan is de bescherming van het lichaam minder. Er kunnen allerlei ongewenste stoffen in het lichaam terecht komen en zo ziektes veroorzaken. Het immuunsysteem bevindt zich in alle delen van het lichaam. Vooral in de huid, darmen, longen en bloed. Het beschermt ons tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Micro-organismen.

Drie vormen van bescherming

Het immuunsysteem heeft 3 vormen die alle drie net wat anders werken.
Zo is er een fysieke barrière die de ongewenste stoffen buiten het lichaam houden zoals de huid en ook bijvoorbeeld het maagzuur en het speeksel in de mond. De huid houdt de grotere stoffen tegen. De micro-organismen die in de mond terechtkomen kunnen worden gedood door de enzymen in het speeksel.
Overleeft het organisme nog, dan komen de micro-organismen in de maag en wordt daar opnieuw een poging ondernomen om de ongewenste micro-organismen te doden en uit het lichaam te houden.

Dit buiten het lichaam houden moet letterlijk worden gezien.
Ons spijsverteringskanaal, van mond tot anus, is in feite een open slang die in ons lichaam zit en in contact staan met de buitenwereld. De stoffen in het kanaal komen pas in het lichaam terecht als het door de wand van het spijsverteringskanaal zijn gegaan.

Hebben de micro-organismen het speeksel en het maagzuur overleeft en komt het door de wand het lichaam binnen, dan komt een volgend deel van het immuunsysteem in actie. Hiervoor worden de witte bloedlichaampjes ingezet, die overal in het lichaam de ziekteverwekkers kan opsporen en doden. Bij een gezond immuunsysteem. Dit deel wordt algemene afweer genoemd.

Een ander deel van het immuunsysteem werkt met afweerstoffen die specifiek voor één soort micro-organisme wordt ingezet. Het specifieke afweersysteem. Deze afweerstoffen, de lymfocyten, een soort ‘pac-man’ kunnen heel gericht een micro-organisme vangen en doden of onschadelijk maken. Dit gebeurt door middel van een receptor. Dit is een soort ontvangstantenne, die exact past op de ontvangstantenne van het micro-organisme past. Deze antenne wordt hierdoor onbruikbaar geworden voor communicatie en is het micro-organisme uitgeschakeld. Het stopt zo het veroorzaken van ziektes. Normaal kan het lichaam zelf, met natuurlijke hulpmiddelen, deze lymfocyten aanmaken en onderhouden.

Probleem, reactie en oplossing

Commerciële bedrijven hebben echter lymfocyten of anti stoffen ontwikkeld en geproduceerd, die massaal via vaccinatie over de wereld wordt verspreid, tegen miljarden dollars winst.

Om hun producten onder de aandacht te brengen hebben de bedrijven een trucje bedacht. Dit trucje werd later door allerlei andere instanties overgenomen om hun wil aan iedereen op te leggen. Probleem, reactie en oplossing.

Probleem

Als er een probleem is, is er ook een oplossing nodig.
Het is dus zaak om als iets doorgevoerd moet worden, wat alleen het doel voor degene die het wil doorvoeren bereikt, moet er een probleem worden gecreëerd.
Bijvoorbeeld: een klein groepje wil de armoede in Afrika uit de wereld helpen en ze willen ook graag wat minder homofiele mensen in hun eigen land. Nobel streven, toch(???)
Dit gaat echter lastig uit zichzelf. Dus zorgen ze bijvoorbeeld voor een probleempje en noemen dat probleempje aids.

reactie

Vreselijk, er is een hele enge ziekte uitgebroken in Afrika, waar vele arme Afrikaanse mensen aan sterven. En ook in andere landen komen ineens heel veel homofiele mensen om door de vreselijke ziekte. Wat een ellende. Hier moet wat tegen gedaan worden!
Want dit wil niemand. De hele wereld in rep en roer.

Oplossing

Maar gelukkig is er na enige tijd (?) een oplossing. De industrie heeft een mooie cocktail van allerlei chemische ingrediënten ontwikkeld, die allen voor de zekerheid zijn gepatenteerd, want je weet maar nooit. Ondertussen gaan er nog steeds veel Afrikaanse mensen en homo’s in andere landen dood of blijven ernstig ziek want die uiterst dure medicijnen zijn onbetaalbaar.
Er zijn ondertussen nu dus wel minder arme Afrikaanse mensen en er zijn minder Homo’s.
Doel bereikt. Volgende doel.
Mocht het nog te langzaam gaan met het verminderen van arme Afrikaanse mensen, dan begint het spelletje gewoon opnieuw en noemen het nu ebola of ziekte van Lyme. Kassa!

Wereld aids dag

Om het spelletje rond aids levendig te houden en om de industrie hun inkomsten op peil te houden is er wereld aids dag verzonnen.
Er worden miljoenen euro ’s in onderzoek gestoken om medicijnen te ontwikkelen terwijl de ziekte gewoon met een vrij grote hoeveelheid vitamine C tot staan kan worden gebracht. Bron.
Op zich is dit logisch want aids/hiv is een ziekte die het immuunsysteem aantast en verzwakt. Vitamine C versterkt het immuunsysteem.
Er moet echter altijd wel evenwicht zijn tussen de verschillende vitaminen in het lichaam. Dus met alleen vitamine C wordt het virus wel overwonnen. Maar voor een goede gezondheid is er dus meer nodig.

Medische hulp

Nu nog een medicus vinden die dit proces wil begeleiden. Want voor natuurlijke vitaminen zijn de patenten nog in ontwikkeling en de winsten laten dus ook nog even op zich wachten. En zo ook de snoepreisjes voor de medici.

Oef… dat klinkt erg negatief want ik heb de laatste paar dagen veel warme, menselijke en super cliëntvriendelijke medici ontmoet.
Als parttime mantelzorger ontmoet ik deze mensen nog wel eens.
En ook voor de mensen die de pech hebben om bijvoorbeeld aids te hebben is het goed dat ze liefdevolle begeleiding en ondersteuning krijgen. En hun ziekte kunnen overwinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *