Jong of oud

Gemiddelde leestijd: één minuut

Mensen zijn zo oud als zij zich voelen. Tja, en wat is oud. Tegenwoordig is iemand van ongeveer 53 jaar op middelbare leeftijd. zo’n 30 jaar geleden was dat nog 41 jaar.
Ik weet van mezelf dat ik op 12 jarige leeftijd iemand van 16 jaar al oud vond. Die mocht op een brommer rijden.
Later vond ik echter mijn grootouders niet echt oud. Ze waren vol in het leven.
Zo zag ik eens een ouder echtpaar, allebei eind 70, samen op één fiets. Dollend als een jong stelletje. Best wel ontroerend. Oud zijn is dus voor mij eigenlijk een meer innerlijke staat van zijn.

No Beard Day

Vandaag is het ‘no beard day’, geen baard dag. Ik had er nooit van gehoord. Vandaag de dag is het steeds gevaarlijker om zo’n dag te promoten. Een baard laat mensen er in het algemeen ouder uitzien. Meer volwassen soms.
Voor mij zit volwassenheid echter van binnen. Sommige mensen lijken niet oud omdat ze jong zijn in hun gedachten, doen en laten. Ook al lopen ze achter een rollator of verstoppen ze zich achter een baard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *