Zet jezelf open

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Hoe kom ik aan energie. We vragen het ons allemaal wel eens af. Het bed is zo heerlijk warm, hoe kom ik er ooit nog uit. Nou, gewoon het dekbed of de dekens van je afslaan en de wereld tegemoet treden. Gewoon elke dag opnieuw. Het gaat dan vanzelf. De energie is er , het moet alleen even aangewend worden.
Energie is overal. En altijd aanwezig. We kunnen er ons voor open stellen en we kunnen ons ervoor afsluiten. En allebei de keren is het goed en nuttig, naar gelang de omstandigheden. Soms moet een teveel aan energie worden geweerd. Bij een felle zon op een hoogzomerdag vraagt het lichaam om schaduw. Op een koude winteravond is de energie van de kachel wel erg aanlokkelijk om er dichter bij te gaan zitten. We hoeven hier eigenlijk nooit echt over na te denken. Gelukkig. We zetten onszelf open voor de energieën die ons bereiken. Zomaar. Ook voor de energieën die we beter zouden kunnen weren of zelfs blokkeren.

Energieën waar wij als mens onze gezondheid mee kunnen schaden ook al denken we er goed mee te doen. Het is zo makkelijk om even het eten op te warmen in de magnetron en ook de smartphone is moeilijk meer uit het leven van de moderne mens weg te denken.
Een heel enkele keer kom ik nog wel eens bij een bijeenkomst van een ‘alternatieve kerk’. Een bijeenkomst van mensen die een betere wereld voor ogen hebben. Dat is het uitgangspunt. Van de 80-90 mensen daar waren er maar een stuk of 10 die de mobiel buiten de zaal hadden gehouden.
Het grappige is dat de mobiele telefoon ook de onderlinge communicatie tussen mensen kan verstoren.
Al staat het apparaat alleen maar aan.
Deze apparaten zenden uit op dezelfde frequentie als die onze hersenen gebruiken voor de communicatie.
Is dat even toevallig zeg (???)

Energie in de natuur

Ho, ik dwaal weer af. En struikel over mijn stokpaardje. Eventjes aan de kant leggen of gewoon meteen opruimen.
Soms is een stokpaardje echter best wel makkelijk.
Zo nu weer even uit een ander energievaatje tappen.
Heb jij je wel een afgevraagd hoe een vogel, zonder een liter kerosine en zonder lawaai te maken van midden Afrika naar onze oorden kan vliegen. En ook weer terug?
Of dat een olifant kan leven op alleen maar boombladeren?
Wonderlijk.
Ook deze dieren benutten de energie die om hen heen is. en ze doen het mogelijk zonder dat ze het weten. Ze stellen zich open voor de energie en ze gaan, ze leven.
Wij doen dat gelukkig ook vaak genoeg. We stellen ons open en we nemen de energie tot ons. Ongemerkt.

Energie uit meditatie

Jaren geleden heb ik eens kennis gemaakt met meditatie, zonder dat ik eigenlijk wist wat het was. Bij meditatie wordt de geest open gezet voor levensenergie. Dat is in ieder geval het uitgangspunt. In het begin kon ik me er maar moeilijk op inleven. Van nature ben ik veel te onrustig van binnen. Altijd volop in het hoofd. Net als bijna iedereen van ons.

Wij zijn opgevoed in een maatschappij waar denken belangrijker is dan voelen. ‘Geef je verstand eens voorrang’ was jaren geleden een slogan om het verkeer veiliger te maken. Sinds dien zijn er al jaren lang, elk jaar meer doden (0.4%) in het verkeer, dan het jaar ervoor.
(Heb ik ergens gelezen, mijn bron is even zoek.) En zelfs 11% meer verkeersdoden in 2018. De campagne was al van een heel aantal jaren geleden. Het heeft blijkbaar averechts gewerkt.
We weten nu ook waarom. Nu we weten hoe onze maatschappij in elkaar steekt. “Verstand’ boven ‘gevoel’, Hoofd boven hart.
Met meditatie kan het hart het weer van het hoofd overnemen.

Hogere energie

Liefde heeft een hogere energie dan haat. En dat is ook heel goed te voelen en te zien. Wat een verschil tussen een kwaad gezicht, door haat verteerd en een liefdevol gezicht zacht en vriendelijk. Wat een verschil in uitstraling, in energie.
Ook al zal je de energie van de haat eerder voelen en daar ook feller op reageren. Je energie gaat op aan opstand.
Mensen zijn hier heel gevoelig voor ook al lijkt het dat dit wel meevalt.

Een blij gezicht opent elk hart.
Probeer het maar eens op straat bij een vrouw, met een uiterst somber gezicht. (Opvallenderwijs zijn er erg veel vrouwen met sombere gezichten op straat.)
De verandering komt misschien pas wat later naar voren want het hart is soms uiterst diep weggestopt. Soms werkt het al op meters afstand, aan de overkant van de straat.
Ik ervaar het steeds vaker nu ik mezelf geleerd heb dat ik ook in het openbaar gewoon mag (glim)lachen. En het ook durf!
(Het is soms nog wel oppassen, want sommige personen zijn (beroepsmatig?) verteerd door haat en kunnen een glimlach of zachtheid slecht verdragen. Deze personen moet je maar zo veel mogelijk zien te negeren.)
Huu, stokpaardje, huu, je neemt een loopje met me.

Gedachtenkracht

Gedachtenkracht heeft heel veel energie en alles wat wij hebben gemaakt is door gedachtenkracht tot stand gekomen. Maar gedachten en hart zijn een koppel. Zoals yin en yang. Het lijkt misschien wel even zonder te kunnen. Het loopt altijd verkeerd af.
Woorden kunnen iets overbrengen, geeft opdrachten, bevelen. Geeft ook hulp en troost. Vaak worden de laatste woorden ondersteund door (positieve) emotie. Emotie geeft woorden kracht. Hier wordt veel gebruik en misbruik van gemaakt.

Emotie

We worden nu zo rond het einde van het jaar weer overstelpt door bedelbrieven. Nog gauw even wat arme kindertjes helpen of nog even die mooie ‘gratis’ kerstkaarten compenseren met een gulle gift. Ook altijd handig als er maar weinig meer op de bankrekening staat, aan het einde van het jaar. Emotie.
Emotie is ook een heel krachtige energie die, mits goed gebruikt, veel kan betekenen. Voor jezelf en voor de mensen om je heen. Een warme (glim) lach in een koude decembermaand doet wonderen.
Zet jezelf open en overtuig jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *