Zon en wind

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Het is grappig dat er steeds meer mensen op het internet schijnen te komen die iets doen met energie en ook met ‘energetische’ energie. Of het valt mij gewoon meer op. Leuk. En ook wel bijzonder.
Toen ik me jaren geleden voor ‘alternatieve’ energie ben gaan interesseren was het onderwerp zweverig en fout. Ook de alternatieve geneeskunde stond, en staat nog steeds een beetje, in dat aanzien.

Alternatief

Toch gebeuren er zoveel mooie dingen, als de ogen er voor worden geopend. Al dan niet ‘alternatief’. Alles wat niet direct door de mens bedacht en uitgevoerd is, lijkt alternatief.
Alternatief is iets waar geen opgelegde verklaring voor is. Het is er gewoon. Bewegend aan de rand van het speelveld.
Een voor mij wat spannende en ongrijpbare wereld.
Ik ben opgevoed in een wereld weer alles is geregeld en opgelegd. De wereld van de energie heeft andere regels.
Iedereen heeft er, bewust of onbewust dagelijks mee te maken. Alles is namelijk energie. Alles is in trilling, van graniet tot zonnestralen.
Dat alles trilt werd eigenlijk pas zichtbaar toen het technisch zichtbaar werd gemaakt. Met de komst van bijvoorbeeld de microscoop. Daarvoor wisten iedereen al wel dat alles energie was.
Al ontging het ons gewoon.

Alles is energie

Het is ook niet zo goed voor te stellen dat het huis waarin we wonen bijvoorbeeld bestaat uit miljarden losse elementjes. Die allemaal los van elkaar, om en langs elkaar heen bewegen. Zonder elkaar te raken.
Vergelijkbaar met de duizenden toeristen die tegelijk door de Kalverstraat in Amsterdam lopen en elkaar nagenoeg nooit aanraken> Laat staat tegen komen. Al die duizenden toeristen zelf bestaan ook weer uit miljarden elementjes die, los van elkaar, de energie hebben om los van elkaar te blijven.
Wonderlijk. En wel eens leuk om bij stil te staan.
Wat voor een ravage kan er worden aangericht met de losse elementjes en wat voor moois ermee kan worden gemaakt.
Allemaal energie.
Allemaal elementjes die de energie hebben om voldoende ver van elkaar af te blijven om nog te kunnen bewegen.

Emotie, een krachtige energie

Energie gaat verder dan de elementjes. Emotie, angst, blijdschap is ook energie. Een heel krachtige energie.
Angst bijvoorbeeld houdt miljoenen mensen in bedwang. Door angst zijn de mensen makkelijk te manipuleren en te intimideren. Kunnen de mensen tot de meest vreselijke dingen in staat zijn, die ze normaal gesproken niet in hun hoofd zouden halen om te doen. Figuren zonder gevoel en of geweten leiden miljoenen mensen lachend de vernieling in. En dit soort figuren kikken daarop en vinden zichzelf fantastisch. En de schapen… die laten zich als makke lammetjes naar de slachtbank leiden. Zonder maar te mekkeren.

Hernieuwende energie.

Liefde, vriendschap, blijdschap is ook energie. Een heel andere energie. Met een heel andere uitwerking.
Het voelt zoveel fijner, zoveel zachter. Het lijkt of de zon door de wolken heen komt, als er vriendelijkheid en blijdschap is. Wat een energie!
Kinderen en kinderstemmen in de straat. Vrolijk en vrij. Jonge energie. Nog nauwelijks gekneveld en ingedamd. Gewoon het jonge leven. Volop energie.
De energie van de zon en de wind. Het is er gewoon. We kunnen de energie zomaar aftappen zonder hulpmiddelen.
Gewoon de zonne energie absorberen in ons lichaam. Omzetten naar bijvoorbeeld vitamine D.
Ons door de windkracht laten verfrissen, de angsten uit ons laten wegwaaien. Ons laten meevoeren met de wind. Of er juist stoer tegenin gaan. Al naar gelang we ons willen inzetten en al naar gelang ons doel. De zon en de wind geven vaak ook onze innerlijke energie weer een oppepper. In positieve zin.
Het uitwaaien op het strand of de zon in de zee zien zakken op hetzelfde strand. Het geeft ons vaak kracht en een andere kijk op het leven.
Hernieuwende energie.

Wereld lichtjes dag

Een ander evenement dat wel een beetje bij dit stukje past is Wereld lichtjes dag. Hieronder een citaat overgenomen van de website: http://www.wereldlichtjesdag.nl, dat mooi aangeeft wat het inhoudt.

Elke 2e zondag in december wordt Wereld Lichtjes Dag, dag van het overleden kind, gehouden.
Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.
De afgelopen jaren is het aantal locaties met een WereldLichtjesDag flink gegroeid. Grote kans dat er ook een plaats bij jou in de buurt is.

Een mooi initiatief. En iedereen kan zelf bepalen of hij of zij er energie in wil steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *