Appeldag

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Soms moet je gewoon door de zure appel heen bijten om iets te bereiken. Oftewel, ergens aan beginnen waar je absoluut geen zin in hebt. Maar dat kan je wel verder helpen in het leven. Soms duurt het jaren voordat je iets hebt bereikt. Een appelboom doet er ook een tijd over voordat de oogst geplukt kan worden.

Appeldag

Appeldag is een correctie dag na een weekend of feestje waar je (te)veel hebt gegeten. Op een appeldag eet je, tot een uurtje of 3, alleen maar, maximaal 4 a 5, (zure) appels. Granny Smith bijvoorbeeld. Hierdoor worden de darmen op een milde manier van vocht en afvalstoffen ontdaan. In een appel zitten veel vezels en vrij veel suiker. In de vorm van fructose. Door de vezels neemt het lichaam de fructose minder op waardoor de bloedsuikerspiegel niet veel wordt verhoogd. Zure appels hebben minder fructose. De appel bevat ook pectine. Een stof die zware metalen, als lood cadmium en kwik, uit het lichaam helpt verwijderen. Het is wel belangrijk om veel water te drinken om de afvalstoffen te kunnen vervoeren uit het lichaam.

Overdrijf dit echter niet en neem bijvoorbeeld een keer in de twee weken een appeldag.

An apple a day keeps the doctor away

Elke dag een appel kan gezond zijn. Door de pectine, een klein beetje vitamine C en antioxidanten geeft de appel stoffen die het lichaam nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *