Besmettingshaarden, er zijn er maar twee

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Dag in, dag uit worden we bestookt met besmettingen van een of ander virus. Ons hele bestaan is daardoor beïnvloed. Of we willen of niet, er is bijna geen ontkomen aan.
Het scheelt al wel een heel stuk als er geen tv gekeken wordt en geen radio geluisterd. Zonder die massamedia is het leven al een stuk dragelijker. En we missen er weinig aan, is mijn ervaring. Wat zijn de twee besmettingshaarden uit de titel?

Twee besmettingshaarden, nummer een: Angst

besmettingshaarden angst

Een van de meest voorkomende besmettingshaarden is angst. Angst is uitermate besmettelijk. Iemand hoeft maar heel bang te zijn en de mensen om de angstige heen nemen het heel gemakkelijk over. Soms binnen een paar seconden. Van deze wetenschap wordt veel gebruik gemaakt door diegenen die iets gedaan willen krijgen.
Het begint al heel vroeg door kinderen angst aan te jagen door te laten schrikken en te straffen als zij iets doen of laten wat niet direct gewenst is door een ouder of bijvoorbeeld leerkracht. door middel van angst kunnen mensen heel gemakkelijk onder de duim worden gehouden. Door middel van angst kan veel bereikt worden wat normaal gesproken nooit zomaar bereikt kan worden.
We zien dit de laatste jaren, de laatste anderhalf jaar in het bijzonder, voor onze ogen gebeuren.
Door angst te kweken zijn de meest vreemde wetten doorgevoerd en de meest absurde verplichtingen.

Het gebeurt wel dat als er veel mensen bij elkaar zijn dat er ineens een ‘ziekte’ optreedt waarbij iedereen dezelfde symptomen heeft.
Het lijkt dan net of de mensen elkaar hebben aangestoken of besmet.
Als wat beter naar de situatie wordt gekeken dan blijkt bijvoorbeeld dat iedereen in een kamer zat waar een niet goed functionerende kachel heeft gestaan. Of omdat er bijvoorbeeld net een tijdje tevoren veel mensen zijn geïnjecteerd met een giftige stof.
Het lijkt dan net of er besmettingen zijn. Angst zorgt ervoor dat de weerstand, die de mens gewoonlijk heeft, wordt verminderd. Hierdoor krijgt het lichaam het zwaarder te voortduren en komt in actie.

Nummer twee: Enthousiasme

besmettingshaarden enthousiasme

De andere besmettingshaard is enthousiasme. Enthousiasme is ook heel aanstekelijk. Een blije uitstraling en een lachend gezicht is een uiting van enthousiasme. En ook liefde, op een meer subtielere manier. Deze besmetting is eigenlijk altijd wel positief. Met enthousiasme komt er een hogere energie vrij. een hogere trilling die ook bijna niet te omzeilen is. Ook met deze energie is het zo dat het wel gevoed moet blijven worden om het in stand te houden.

Angst-energie remt de vooruitgang, enthousiasme-energie bevordert deze.
Het is aan ons de keuze of we de negatieve energie van de angst of de positieve energie van het enthousiasme in stand willen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *