De 180 graden maatschappij

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

De wereld is al jaren lang in een merkwaardige situatie, zonder dat het grootste deel van de mensheid dit door heeft. Hier wordt het aangeduid als de 180 graden maatschappij. Bijna alles wat wij vroeger als gewoon beschouwden is steeds vaker ongewoon geworden.
Een aantal van die situaties worden hier aangehaald en van een mening of inzicht voorzien. Er zijn nog wel tientallen voorbeelden van de 180 graden maatschappij die de lezer zelf wel zal herkennen en misschien wel gaat onderzoeken.
Veel mensen zullen echter het niet (willen) herkennen. Dat is hun goed recht.

De dode heeft privacy

Begin 2020 begon de terreur van de covid 19 hoax. Mensen zouden allemaal meerdere injecties moeten hebben. Deze mensen moesten dat allemaal bijna overal kunnen aantonen. Een ware aanslag op de privacy.
Nu er de laatste tijd een enorme oversterfte is mag niet worden gevraagd of de overledene is geïnjecteerd in verband met de privacy van die persoon. Een dood mens heeft dus meer privacy dan een levende.


Die pet past niemand

Lange tijd terug was er reclame voor het werven van ambtenaren die opgeleid zouden worden voor het beschermen van mensen en het oppakken van criminelen. Deze groep ambtenaren hebben nu steeds meer tot taak om gewone mensen te mishandelen en criminelen te beschermen. De slogan van de reclame jaren terug was: die pet past ons allemaal.
nu zou de slogan zijn : deze pet past niemand.
Welk zinnig denkend mens zou nu nog opgeleid willen worden om zware criminelen en moordenaars te beschermen.


Veiligheid door terreur

Overheden doen er tegenwoordig alles aan om elke vorm van onveiligheid te willen elimineren. Denk aan het inspuiten van een mogelijk uiterst gevaarlijk goedje om ons allemaal te beschermen teven een virus dat nog nooit is geïsoleerd en gefotografeerd.
En dus ook nog nooit is erkend door de gezondheid deskundigen. Zelfs de figuren in de top van de WHO hebben erkent dat er niets bewezen is. Om toch de verhaallijn te kunnen blijven toepassen wordt er terreur uitgeoefend op de gehele maatschappij. Alle overheden en alle ambtelijke organisaties doen hier aan mee. En wij, de burgers, doen eveneens, al dan niet bewust, mee met de terreur.


Binnensteden

Vroeger, tot zo n dertig jaar geleden was het heel gewoon dat er doorgaand verkeer door de binnensteden reed. Het was toen ook nog wel wat rustiger dan nu.
Auto s, bussen, vrachtwagens, motoren en brommers volgden hun weg door de vaak smalle straten van de stad. Dit gaf best wel veel overlast van geluid en luchtvervuiling. In de loop van de tijd werden de verbrandingsmotoren technisch beter en ook de uitlaatgassen werden wat schoner. Ook was er meer gedaan om de geluidsoverlast te verminderen.

Met de komst van de katalysatoren en roetfilters scheen het veel beter te gaan. De uitlaatgassen zijn niet meer zo goed te zien.
Vuile auto s mogen nu, op veel plaatsen, niet meer de binnenstad in. De zogenaamde schone auto s stoten echter een veel giftiger gas uit dan de vuile. Dit heeft te maken met de grootte van de deeltjes die worden uitgestoten. De zichtbare roetdeeltjes uit de uitlaat van vuile auto s zijn zo groot dat zij in de longen niet tot op de kleinste longblaasjes doordringen. Als er veel van die stoffen in de longen komen kunnen we ze weer uithoesten. De ultra fijne deeltjes uit de katalysator zijn zo klein dat ze wel in de longblaasjes doordringen en er niet meer weg kunnen door te hoesten. Deze deeltje stapelen zich op en kunnen aanleiding geven tot longontsteking en longkanker.
Het blijkt ook wel dat, mogelijk mede hierdoor, er veel meer longkanker voorkomt in de steden.
Het beschermen van de stedelingen werkt dus zeer wel mogelijk averechts.


Maatschappij zonder gas

Sinds een vrij korte tijd is er een tendens bij overheden om de hele maatschappij te ontmoedigen om aardgas te gebruiken. Eigenlijk het ontmoedigen van het gebruik van alle natuurlijke energiedragers als olie en steenkool soorten. Dit om het klimaat te redden. De uiterst vervuilende windmolens en zonnepanelen alsmede de opgehemelde biomassa centrales moeten de energie voorziening voor de hele maatschappij overnemen. een saillant detail wat ik ergens heb vernomen (ik weet even niet meer waar) dat deze nieuwe energie leveranciers, inclusief kernenergie, maar in het totaal voor vier procent van de totale wereldwijde energie behoefte voorzien.
Dit betekent dus dat zesennegentig procent van de benodigde energie van de natuurlijke energiedragers komt.
Laat dat maar even doordringen en trek eventueel wat conclusies.
Nederland heeft de grootste gasvoorraad van Europa. Wij Nederlanders mogen hier geen gebruik van maken, terwijl er nog volop export van hetzelfde gas plaats vind naar Duitsland en België.
Aardgas is een van de schoonste energiebronnen die we nu tot onze beschikking hebben.
Dus schone goedkope energie inwisselen voor vervuilende en dure energie. We zijn goed bezig met z n allen.


Promoten van gezonde voeding

maatschappij en voeding

Er is een tijd geweest dat het eten van gezonde en biologische voeding werd gestimuleerd en gepromoot.
Ondertussen is het bijna niet meer mogelijk om voeding te kopen waar geen giftige E-nummers in zitten en zelfs onze zelf gekweekte groenten en fruit zijn veelal vergiftigd met stoffen die verspreid zijn door chem trails. Onze boeren die voor veelal hoog kwalitatieve voeding zorgen worden steeds meer weggepest ten voordelen van de bio-industrie uit onder andere de Oekraïne. In dit land zijn de regels veel minder streng of zijn er zelfs geen regels voor gezonde voeding. Het is wel bijzonder dat boeren uit de Oekraïne door onze boeren zijn opgeleid om onze voedingsmiddelen te gaan kweken. Het zal niet meevallen om weer gezonde voeding te kunnen kopen.
Wel is het mogelijk om de giftige stoffen zoveel mogelijk uit ons lichaam te verwijderen door kruiden te gebruiken en door een ruime hoeveelheid (gefilterd) water te drinken.


Geef je verstand eens voorrang

Meer dan twaalf jaar geleden hadden we in Nederland een minister president die vond dat wij Nederlanders ons verstand eens wat meer voorrang moesten geven. Wat hij daarmee bedoelde was mij nooit helemaal duidelijk. En hem zelf waarschijnlijk ook niet want na zijn ambt als MP zat hij in allerlei duistere bedrijfjes en commissies.


Het is veilig als mensen verblind worden

Enige tijd geleden is er op deze site al eens over dit onderwerp geschreven. Er is wel wat verandert sinds die tijd. Het is al maar erger geworden. Het wordt steeds onveiliger om aan ons verkeer deel te nemen. Steeds meer nieuwe auto s zijn uitgerust met gemeen felle led koplampen die samen met de ten aller tijden aangeschakelde dagrijlichten zorgen voor verblinding van de mede weggebruikers.
Zelf de anti-verblindings-stand van de binnen spiegel in de auto voldoet al meestal niet meer. Ook de nieuwe elektrische fietsen hebben gemeen felle koplampen die ook dag en nacht ingeschakeld zijn.


De maatschappij, dat zijn wij zelf

Steeds meer mensen schijnen te vergeten dat wij met ons allen de maatschappij vormen. Door de bewust gecreëerde verdeel en heers lijken mensen steeds asocialer te zijn. De agressie neemt toe, de verdraagzaamheid af. Er komen veel nieuwe mensen bij uit culturen waar, vooral de mannen, van nature al een erg kort lontje hebben. Deze mensen zijn opgegroeid in een totaal andere levenswereld dan de oorspronkelijke Nederlanders. Dit geeft de nodige spanningen tussen de groepen. De staat zorgt ervoor dat deze spanning continu blijft voortbestaan. Ten nadelen van zowel de nieuwkomers als de gene die hier al hun leven lang zijn.
Wij kunnen weer een positieve maatschappij opbouwen verdraagzaamheid te stimuleren, elkaar weer te zien en te groeten. Een knuffel zo op z n tijd. elkaar te helpen als dat nodig is. Gewoon elkaar weer eens zien.