Energie van Mars

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

We kunnen hem vaak vanaf de aarde waarnemen als een flauwe rode ‘ster’, god van de oorlog, de planeet Mars.
Mars is de vierde planeet vanaf de zon gezien in ons zonnestelsel. De planeet draait in 687 dagen om de zon. Dus ongeveer twee keer zo langzaam als de aarde haar baantjes aflegt.
Op sommige tijden van het jaar kunnen we de planeet vanaf de aarde niet zien, omdat deze dan aan de ander kant van de zon staat ten opzichten van de aarde. Daar de planeet ook een veel meer excentrische baan heeft dan de aarde komt de planeet maar twee keer in de 32 jaar relatief dicht bij de aarde en is dan dus ook veel beter te zien.

Het is vandaag 55 jaar geleden dat de eerste ruimte missie naar mars, Door de amerikanen, werd ondernomen. De russen waren al in 1960 pogingen aan het ondernemen om in de nabijheid van Mars te komen. De Amerikanen waren ze voor. Volgens de geschiedenisboekjes.
Op 28 november 1964 werd de Mariner 4, een onbemand ruimtevaartuig, gelanceerd om de planeet Mars van dichtbij te onderzoeken.
De ‘rode’ planeet is eigenlijk meer okerkleurig. Maar van de aarde uit gezien licht de planeet rood op.

In de westerse astrologie wordt Mars geassocieerd met geweld, energie en seksualiteit, in de oudheid was Mars ook de god van de oorlog.
De negatieve invloed van mars vertaald zich ook in agressiviteit, ongeduld vernietiging en tirannie.
Mars zorgt echter ook voor positieve energie als spontaniteit, eerlijkheid, ondernemersgeest en dapperheid.
De planeet heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad voor de mensen. In een heel ver verleden had mars waarschijnlijk dezelfde klimatologische omstandigheden als de aarde nu heeft. Hierdoor is er lange tijd het idee geweest dat er leven op mars zou zijn. De groene marsmannetjes. Ik sluit ook niet uit dat er inderdaad iets van leven op mars is. Een wezen die meer bestand is tegen kosmische straling dan dat de mens dat is. Er is waarschijnlijk ook wel veel meer bekent over mars dan dat wij weten.

Energie van Mars

Tot welke Mars energie voel jij je het meest aangetrokken?
Is dat de tirannieke energie, wil je graag alles en iedereen om je heen vernietigen met agressiviteit en intimidatie?
Of voel je meer voor eerlijkheid en spontaniteit, voel je meer dapperheid en ondernemers energie.
Of natuurlijk een mengeling, dat kan ook.
Ieder mens heeft wel iets goeds en iets slechts van de ‘Mars energie’
In sommige beroepen heb je veel meer aan de negatieve energie om hogerop te komen en daar ook te blijven. Andere beroepen hebben meer baat bij de positieve energie.
Helaas lijkt de negatieve energie het van de positieve energie te winnen in onze samenleving. De goeden moeten steeds meer lijden onder de slechten.
De geschiedenis herhaald zich keer op keer.

Zou het te maken kunnen hebben met de nabijheid van Mars.
In 2003 stond mars het dichtst bij de aarde, 55,7 miljoen km, in 60.000 jaar.
De volgende keer dat Mars zo dichtbij komt is in 2287. Dit kunnen we dus pas weer meemaken in een volgend leven.
De verste afstand tussen de aarde en Mars is overigens 401 miljoen km.
Misschien wel leuk om te weten.


Wat voor ‘moois’ gebeurde er in 2003:

 • 20 maart: De amerikanen en de Britten vielen het soevereine Irak aan en bombardeerden steden in dat land. ‘Operation Iraqi Freedom’. Het Amerikaanse regime had verzonnen dat het Iraakse regime (ook) massavernietigingswapens had. Net als de twee aanvallende landen.
  De Iraakse leider, die volledig door de amerikanen werd gesteund in een oorlog tegen Iran, 1980-1988, de eerste Golfoorlog, werd op spectaculaire manier, vol in beeld, overmeesterd en afgevoerd. Om maanden later te verdwijnen na een schijnproces.
  De hele operatie was (uitermate waarschijnlijk) te doen om controle te krijgen over een Iraakse oliereserve van 6 tot 9 biljoen dollar.
  Ondanks de wereldwijde boycot tegen Irak werd er door de Amerikaanse oliemaatschappijen levendig handel gedreven met dat land.
 • 18 juli: De klokkenluider, die meehielp om de manipulatie van de gegevens over de massavernietigingswapens door Groot Brittannië te berichten, werd (ver)zelfmoord.
 • 1 februari: De Amerikaanse spaceshuttle Colombia verongelijkt bij de terugkeer naar de aarde.
 • 15 april: De (naar voren geschoven) moordenaar van Pim Fortuyn wordt tot 18 jaar cel veroordeeld. Hij komt ruim voor die tijd al weer vrij een krijgt staatsbescherming. (voor zijn trouwe dienst?)
 • De KLM wordt ingelijfd door het noodlijdende Air France.
 • De vogelgriep breekt uit in Zuid Nederland. Er zijn meer dan 30 miljoen dieren vergast bij preventieve ruimingen.
 • Voor de 5e keer op rij wint een Amerikaan de Tour de France. Naar later bleek kon de man steeds winnen met bloeddoping en EPO. In 2012 werden al zijn zegens weer afgenomen.
 • 7 december: ‘Kroonprinses’ wordt geboren. Dit meisje krijgt straks als ze 18 wordt, 1,5 miljoen euro per jaar. (van haar vader????). Daar kan zij dan leuke dingen mee doen en vele honderden anderen hebben het dan wat minder.
 • bron: http://www.aandachtvoorgeschiedenis.nl/geschiedenis/2003.htm

De nabijheid van de planeet Mars zal op deze gebeurtenissen vast maar weinig invloed gehad hebben.

Mars geef lekkere energie

De energie van mars kan ook best wel lekker zijn. Een energie die in heel korte tijd zijn werk doen door de vele suiker erin.
Je hebt zó weer energie. En die energie is dan weer volop nodig om het overtollige vet dat is gevormd weer weg te krijgen. Maar daar kunnen we dan ook wel weer milky way voor gebruiken.

Thanksgiving

Vandaag is het ook thanksgiving , dankdag voor het gewas, bij de Amerikanen. Zij vieren deze dag in gezamenlijkheid van familie, die vanuit het hele land bij elkaar komen. Op het menu staat traditioneel kalkoen. Doordat meestal de vrijdag erna vrij wordt gegeven, zijn er vier dagen achter elkaar dat de mensen een familiereünie kunnen houden.
Die vrijdag na thanksgiving is (vreemd genoeg) ook de dag om te gaan winkelen om de kerstinkopen te doen. Dit is meestal de drukste dag in het jaar voor de winkeliers. Black Friday. (En voor hen dus geen familiereünie.)

Deze rage is ook tot nederland doorgedrongen. Hoewel we de laatste jaren al een hele week Black Friday hebben. Zo bang als dat de winkeliers zijn om klanten te missen, omdat de klant zijn geld maar een keer uit kan geven.
De dag erna is de klant al zijn geld kwijt en kan hij even bijkomen op ‘Niet-winkeldag’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *