Gezond zijn of toch maar liever ziek

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
mm
gezond zijn

Alles doen wat je denkt dat goed is zonder je af te vragen of het werkelijk wel goed is. Alles doen wat je wilt zonder tegenwerking van het lichaam. Wat de leeftijd ook is. Alles valt of staat met de wetenschap wat gezond is voor je en wat niet.
Dat is voor iedereen weer anders. Iedereen is uniek, iedereen heeft zijn eigen leven.

Iemand die geboren is zonder bijvoorbeeld een hand of een teen kan best een heel leven lang gezond zijn. Ondanks dat er een handicapt is, ondanks dat deze mens sommige dingen niet zo goed zal kunnen doen.
Gezondheid is zowel lichamelijk als geestelijk. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Gezond zijn

Echt gezond zijn is een opgave die bijna niet uit te voeren is. We leven in een maatschappij waarin alles om ons heen vergiftigd is. Al ons eten en de lucht die we inademen is verontreinigd. Onze geestelijke gezondheid is ook verzwakt.
Veel van ons eten is vergeven van E-nummers waarvan vele giftig zijn en een enkele maar enigszins veilig. De grond waarop de groenten in onder andere onze moestuinen groeien is vergiftigd door stoffen uit de chemtrails en de buitenlucht eromheen onder andere door de nano-deeltjes uit de katalysatoren van onze auto’s.

Het gaat meestal om maar hele kleine hoeveelheden. Het probleem is echter dat de gifstoffen zich opstapelen in ons lichaam. Zodoende wordt een gevaarlijke grens na lange tijd overschreden zonder dat we het in eerst instantie door hebben.
We merken dat er iets mis is en we weten niet goed wat. De symptomen kunnen iets heel anders aanduiden dan de werkelijke oorzaak.

Winterdip

Sommige mensen krijgen in het begin van de winter last van de ademhaling. Zeker in gebieden waar luchtvervuiling veel voorkomt. Die mensen belanden dan massaal in de IC bedden in het ziekenhuis. Het ene jaar wat meer dan in het andere jaar. In maart / april is de ziekte golf elk jaar weer voorbij.
Hoe komt dit nu?

De zieke mensen krijgen in de loop van de herfst een zwakker afweersysteem omdat het lichaam minder vitaminen en mineralen op kan nemen. De zon geeft minder kracht en het wordt sneller donker. Mensen gedijen beter met wat meer licht. De luchtvervuiling wordt echter meer omdat mensen meer met de auto gaan reizen in plaats van bijvoorbeeld met de fiets of lopend. De verwarming in de huizen worden weer aangezet en de natuur zelf gaat langzaamaan in een ruststand.
De bladeren, die voor de aanmaak van zuurstof zorgen, vallen van de bomen.
Er is dus minder zuurstof ter beschikking en in verhouding meer kooldioxide en andere giftige stoffen in de lucht.
Om gezond te blijven moet hier dus aandacht aan worden besteed.

Voorjaarsenergie

In het voorjaar is het weer andersom.
De bomen geven weer bladeren en komt de zuurstof productie weer op gang. De mensen zetten hun verwarming weer uit en laten de auto weer wat vaker staan en gaan weer wat vaker op de fiets. Het zuurstofgehalte wordt weer meer en de kooldioxide in verhouding weer wat minder.
Het lichaam kan weer ademhalen en de geest wordt weer verfrist. De cirkel is weer rond.

Van nature komen de meeste ziekteverschijnselen dus vaker in de winter periode voor dan in de zomer.
Normaal gesproken.
Doordat echter onze lucht jaarrond wordt vervuild, evenals onze bodem, komen de winterziektes ook steeds vaker in de zomer voor. Ons lichaam wordt vierentwintig uur per dag op de proef gesteld. En daardoor ook onze geest.

Kom tot rust

gezond ontspannen

Mensen komen niet meer tot rust. Dag en nacht moet er worden doorgedraafd. Zelfs als we denken dat we rusten door te slapen zorgt de wifi en de telefoon naast het bed ervoor dat onze hersenen nog volop in bedrijf zijn.
De straling die de apparaten afgeven hebben het zelfde effect op de hersenen als dat het zonlicht dit heeft. Met ook de zelfde intensiteit en nu, met vijf gee, nog veel meer. Het lichaam kan in de nacht niet de essentiële hormonen meer aanmaken die nodig zijn voor een stabiele gezondheid.
Dit uit zich vaak in neerslachtigheid en depressiviteit, minder rust en meer onrust.

Mensen voelen zich vaker niet prettig en zijn makkelijker bang te maken.
Angst schijnt heden ten dage een voortreffelijke raadgever te zijn. Bange mensen laten zich heel gemakkelijk meeslepen met de waan van de dag. Ze horen op de radio en de tv hoe ze moeten leven en ook anderen op de sociale media geven haarfijn aan wat er van de bange mens wordt verwacht. De bange mens gaat steeds meer op een zombie lijken. Zelf hebben zij het al vaak niet meer door. Als ze in de spiegel zouden kijken zien ze echter een heel ongelukkig en depressief wezentje, geen gezond mens.
Gevangen in een kooi van lage energie vibratie.

De werking van trillingen of vibraties

Alles in het heelal is in trilling en heeft een eigen vibratie. Dus ook wij hebben elk een eigen vibratie.
Deze vibratie is echter wel veranderlijk en daardoor is er meer of minder energie voor handen.
Een mooi voorbeeld is de werking van een motor van een auto.
Als een motor weinig toeren maakt dan levert deze weinig energie. De auto kan dan niet zo hard rijden. Maakt de motor meer toeren dan kan de auto harder rijden. Er is meer energie beschikbaar. Met meer energie kan er meer kracht geleverd worden. Met meer kracht kan er meer verzet worden. Kunnen er zwaardere taken vervult worden.

Wij mensen werken op een soortgelijke wijze. Er is echter meer.
Zijn er meerdere vibraties met dezelfde trilling en deze zijn bij elkaar in de buurt dan kunnen zij elkaar versterken. En andersom natuurlijk ook. Trillingen die niet met elkaar overeen komen die kunnen elkaar verzwakken als ze bij elkaar komen.
Als mensen met een zelfde energie niveau elkaar ontmoeten zullen zij elkaar kunnen versterken.
Mensen met ongeveer een zelfde energie niveau zullen elkaar ook makkelijker aantrekken en elkaar makkelijker herkennen.
Mensen met weinig energie zullen makkelijker mensen met weinig energie aantrekken. En andersom.
Een gezond mens heeft een uitgebalanceerd energieniveau.

Resoneren

Trillingen kunnen met elkaar gaan resoneren, mee trillen. Dit gaat soms al op een heel subtiele manier.
Je kan iets lezen waarmee je het helemaal eens bent. Je krijgt al een beeld van wat er wordt bedoeld en wat er zelfs gaat komen. Het resoneert mee met de energie die in het bericht is opgeslagen.
Door dit te oefenen kan je feilloos te weten komen wat er goed voor je is en wat niet.

Dit vereist wel dat je uit de eigen comfortzone stapt en ook de andere en vaak hogere energie gaat ervaren.
Hoe hoger de energie, hoe hoger de vibratie, hoe meer de energie gebruikt kan worden. Hoe meer je de energie ook zelf kan gebruiken. En veel energie is makkelijker te delen dan weinig energie. Hoe meer we kunnen delen, hoe meer we kunnen resoneren. Hoe meer we kunnen delen hoe meer we in contact komen met elkaar. Dichtbij en op afstand.

Hoe kunnen we onze vibratie verhogen

Hoe meer toeren de automotor maakt hoe meer energie te gebruiken is. Uiteraard tot een bepaald energieniveau bereikt is. Het gaat met de automotor niet tot in het oneindige door.
Wij mensen kunnen wel tot een heel hoog energieniveau komen.
Er is nu echter een trend gaande om ons energie niveau zo laag mogelijk te houden. Wat er nu allemaal gaande is is niet bevorderlijk voor onze (geestelijke) gezondheidsenergie. We worden hier niet bepaald gezond van.
Toch kunnen we zelf onze eigen vibratie, en ook die van onze naasten, verhogen. Sommige zaken zijn heel simpel en ook wel heel logisch.

Weet wat je eet

gezond met knoflook

Let erop wat je eet bijvoorbeeld. Zoals hierboven al beschreven is ons voedsel steeds vaker vergiftigd. En gif verlaagd onze energie. Kijk in de winkel eens wat vaker op de ingrediëntenlijst. Staan er veel E-nummers op, leg het terug en neem iets met minder E-nummers. Was verse groente goed. Ook die uit de eigen moestuin. Gebruik hiervoor een beetje zout of natriumbicarbonaat (zuiveringszout). Gebruik eens wat vaker ui en knoflook. Deze zorgen ervoor dat het teveel aan zware metalen uit het lichaam wordt afgevoerd. Dit is gezond voor lichaam en geest.

Drink vaker water!

Drink vaker water en het liefst bronwater. Ons leidingwater is ontdaan van bijna alle energie. Er zitten steeds meer gifstoffen in het drinkwater die niet door de waterzuiveringsinstallaties meer kunnen worden verwijderd. Er zijn apparaten in de handel die ook een teveel aan kalk in het water opgelost laten zodat het beter uit te filteren is.
Ook op energetisch niveau kan het water zuiverder worden gemaakt. En worden voorzien van meer energie.
Het bewijs hiervoor is vaak niet direct te leveren maar het is wel te merken op den duur.

Wissel bronwater wel af met ander (gefilterd) water want in bronwater zitten vaak meer mineralen dan goed voor ons is.
Voor een verantwoorde hoeveelheid water wordt ongeveer 0,03l per kg lichaamsgewicht per dag aangehouden.
Bouw de hoeveelheid rustig op want het is veel meer dan dat je gewend zal zijn. Het lichaam moet er ook aan wennen.

Zoek de mensen op

De mens is een sociaal wezen. Een kudde dier maar geen schaap. Wij kunnen niet zonder andere mensen. Zoek mensen op die een zelfde of hogere vibratie hebben. Zij kunnen jouw vibratie verhogen. Let er wel op dat je deze mensen niet teveel energie afneemt.
Vaak echter zijn deze mensen al sterk genoeg om het teveel afnemen van energie niet toe te staan.
Vinden die mensen jouw aanwezigheid niet prettig? Mogelijk ontneem je hen teveel energie. Zoek mensen die wat meer bij jouw huidige energieniveau passen. Luister naar je intuïtie, volg je gevoel en overwin de angst die mogelijk is aangepraat.

gezond dansen

Luister naar muziek

Muziek geeft trillingen en energie.
Het soort muziek geeft verschillende energieniveaus. Muziek kan het energieniveau verhogen of verlagen. Kies de muzieksoort die jouw energieniveau verhoogt. Een muzieksoort waar je gelukkig van wordt. Kies een muzieksoort uit waarop je kan dansen. Dansen is resoneren op de muziek. Lichaam en geest komen in resonantie met de muziek.
(Ik heb stiekem met je gedanst, ik hoop dat je het leuk vond.)
Zorg er dus wel voor dat de energie goed voor je is en luister niet naar muziek die je depressief maakt.
Ikzelf ben in de tijd van de discomuziek opgegroeid en ik vind het nog steeds heerlijk om te dansen op de muziek van Michael Jackson.
Je eigen muziek maken kan je leren. Er is op deze site over geschreven in de energie van muziek door gitaar of piano.
Voel je gezond en gelukkig en inspireer anderen.

Ben je bewust van wat je hoort, leest en ziet

Dit is een heel belangrijke regel. Vandaag de dag krijgen we heel veel informatie die, voorzichtig gezegd, heel slecht is voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. De media op radio, tv en in bijna alle kranten zijn een onderdeel van een negatieve energie.
Er wordt de hele dag propaganda verspreid. Ben je er van bewust en wapen je er zo veel mogelijk tegen.
‘Gooi de tv, de radio, de krant en de smartphone het raam uit’.
Ga zelf op onderzoek uit. Ga op zoek naar informatie die resoneert met jouw hogere vibratie. Naarmate je eigen vibratie hoger wordt zal de informatie waarop je reageert ook steeds weer anders worden. Het niveau wordt steeds hoger. Er komt meer energie vrij waar de energie van jezelf weer op reageert.

Het mooie is dat de trilling van de aarde zelf weer hoger wordt. Dit heeft alles te maken met de cycli waar onze aarde en ons melkwegstelsel doorheen gaan. Wij worden mee gevoerd vanuit het donker naar het licht. Van lage energie naar hogere.

Ga meer bewegen, gezond voor lichaam en geest

Naarmate we meer energie krijgen en onze vibratie verhoogt wordt, hebben we ook meer beweging nodig om de energie te gebruiken. Ga eens wat meer wandelen, fietsen of andere sporten doen. Voor mensen die nog in de lage vibratie zitten is bewegen nog veel belangrijker. Voor deze mensen is wandelen een vrij makkelijke stap om te maken. Ga in plaats van een half uur naar de tv te kijken eens een half uur wandelen. Twee vliegen in een klap.
Door te gaan wandelen komen alle spieren in beweging en wordt het hart geholpen door de beenspieren.

gezond wandelen

De beenspieren zorgen ervoor dat het bloed uit de benen makkelijker wordt opgevoerd naar het hart.
Last van vermoeidheid, al voor dat je begonnen bent? Neem em glas water voordat je gaat wandelen. De cellen krijgen hierdoor extra energie.
Meer bewegen geeft ook een betere doorbloeding van het hoofd en dus ook van de hersenen.
Dit komt de algehele gezondheid zeker ten goede.

Zo zijn er nog wel meer aanbevelingen. Voorlopig kan een beginnende energiemaker hier wel mee vooruit.
Doe wat goed voelt. Probeer, combineer, heb lol in wat je doet. De spierpijn gaat over, het depressieve gevoel verdwijnt.
Het lijkt wel of je steeds meer mensen tegen komt die op jouw energie niveau zitten. Dat is ook zo!
Naarmate magneten dichter bij elkaar komen zullen ze elkaar vaker aantrekken. Een magneet die de vrijheid heeft te draaien kan heel snel van zijn afstotende kant naar zijn aantrekkelijke kant bewegen en nog meer mensen aantrekken met hetzelfde energie niveau.
Deze beweging is niet meer te stoppen, wat ‘men’ ook probeert.

Ziek zijn of toch maar liever gezond

Kies je er echter voor om toch maar in je comfortzone te blijven en dus ook in een ziekte toestand?
Dat is helemaal de eigen keus. Ziek zijn is een keuze, met zijn voor en nadelen.
We zijn hier echter, naar mijn idee, op de wereld gekomen om er iets van te maken. En het liefst iets goeds.
Dat kan met de energie die we verkrijgen door positieve energie te maken en uit te stralen.
Niemand hoeft er ziek te zijn.