Lentemaand

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
lente krokus

Een oude naam voor de maand maart is lentemaand. In maart begint de meteorologische lente. Officieel op de eenentwintigste.
De temperaturen gaan in deze maand gemiddeld weer wat omhoog.

Lente is voor veel mensen een periode van vernieuwing en schoonmaak.
Lichamelijk en geestelijk.
De zon kan weer wat vaker opgezocht worden. Uit de wind en in de zon is het buiten al gauw goed te vertoeven.
De zonnestralen verwarmen het lichaam, brengen rust en ontspanning.

Hollandse lente

Best mogelijk dat er dit jaar een Hollandse lente komt waarin veel zal kunnen gaan gebeuren.
Positief en ook wel negatief. Het is maar hoe er tegenaan wordt gekeken.
De media is al weer volop aan het roeptoeteren dat er van alles weer duurder wordt. Dat hoeven ze helemaal niet te doen want dat weten we allen al lang. Zo is namelijk ons economische systeem. Inflatie, geld ontwaarding. Hierdoor ontstaat er beroving van al de inwoners en andere aanwezigen in ons Land. De meeste mensen merken er niet zo veel van. Een heel kleine groep nog nagenoeg helemaal niets.

De Hollandse lente zal dit allemaal wel eens in de schijnwerpers kunnen brengen. Ik houd een slag om de arm want er staat nog zoveel te gebeuren. En alles heeft met elkaar te maken.

Kleur

In positieve zin geeft de lentemaand weer steeds meer kleur aan ons leven en aan onze omgeving. Bloembollen komen op met kleurrijke bloemenpracht. Bij de bomen ontpoppen weer de bladeren. En ook wij mensen komen weer wat vaker naar buiten. Althans, lichamelijk. Geestelijk zijn zeer velen nog voor een groot deel van de tijd in hun eigen virtuele schijn werkelijkheid. En mensen verschuilen zich steeds vaker achter felle koplampen. ‘Ik laat zien dat ik er niet ben’. ‘Ik ben er niet voor jou, ik ben er alleen voor mezelf’. Punt.

Misschien dat er in deze lente een ontwaking plaats vindt. Dat mensen gaan zien wat er al jaren lang aan de gang is. Sommige kikkers in de kookpot gaan (eindelijk) nattigheid voelen. Het komt ooit goed.

Geniet

Geniet van al het moois om je heen. Kijk er naar. Neem het waar. Voel de steeds hoger wordende frequenties, waar we steeds meer mee te maken krijgen.
Lage frequenties duiden onrust en pijn, hoge frequenties daar en tegen duiden op liefde, geluk en ontspanning. voel het, beleef het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *