Ontmoet de natuur

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Overal is tegenwoordig wel een middeltje voor, of tegen.
Pijn in het hoofd, neem een aspirientje. Pijn in de knie? Hier zijn ook meerdere middeltjes voor, in de vorm van een pilletje of zalfje.
Een vervelend hoestje dat maar niet weg wil. De dokter schrijft je gerust wat antibiotica voor. Diabetes? Een handje vol pillen en weg zijn de symptomen.
Is er kanker geconstateerd. Dat is niet zo best. Gelukkig is er bestraling en chemotherapie.
En ach, de ziekteverzekering betaald het allemaal. Op de premie en een paar honderd euro eigen risico na. Niets aan de hand. Na een tijdje is het allemaal weer genezen. Wordt dan gezegd.

Is het je trouwens al een opgevallen dat de basis ziekteverzekering alleen maar de farmaceutische medicijnen en -handelingen vergoed?

Natuurlijke oplossingen

Het grappige is dat de natuur voor al onze kwaaltjes een oplossing heeft. En ook nog eens (bijna) gratis!
Hoofdpijn. Drink water. Hoofdpijn is bijna altijd een symptoom van vochtgebrek in de hersenen. Ineens wazig zien? Dito.
Zomaar pijn in de knie. Ook een symptoom van water gebrek in het gewricht.
Het vervelende hoestje? Suiker inname verminderen, schone lucht inademen en … water drinken!
Kanker geconstateerd? Veel kankers zijn ontstaan doordat het immuunsysteem is verzwakt. Kanker gedijt goed op een zure basis. Door bijvoorbeeld gedoceerd natriumbicarbonaat te gebruiken zijn bepaalde vormen van kanker te stoppen. Dit alleen door de zure basis weg te halen. Andere soorten kanker en ook andere ziektes, kunnen worden bestreden met cannabis bijvoorbeeld.
Voldoende vitamine C, veel meer dan de adh voorschrijft, zorgt voor een versterking van het immuunsysteem. Dit alles voor relatief weinig geld.

Arts en eed

Kan je allemaal wel makkelijk zeggen, julian, maar jij bet geen arts.
Klopt, gelukkig niet. Ik zou ook niet graag arts zijn in deze tijd. Iemand die medicijnen heeft gestudeerd. 5 Jaar lang alle farmaceutische medicijnen in zijn hoofd heeft moeten stampen. Voor elk kwaaltje een apart medicijn. In de 5 jaar studie heeft de arts maar hooguit 2 weken voedingsleer gehad! En voeding is wel ons beste medicijn. Of althans, dat was het.
Onze voeding is bijna volledig geïndustrialiseerd. En de voeding-, farmaceutische-, wapen- en energie-industrie is allemaal in handen van een select groepje. Deze industrieën bezorgen elkaar hun vaste klantjes: alle wereldbewoners!
Een regulier arts is eenvoudig een verkoper voor deze industrie. Wel vreemd want de Nederlandse artsen hebben de artseneed afgelegd.

Nederlandse artseneed (2003)

Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.
Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.
Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen.
Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.
Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.
Dat beloof ik.
of
Zo waarlijk helpe mij God* almachtig.

* Gekozen is voor de algemene formulering ‘God’, waarbij studenten afhankelijk van hun geloofsovertuiging de naam van hun god in gedachten kunnen invullen.

bron: https://www.nfu.nl/img/pdf/Artseneed2009.pdf

Sommige regels heb ik vet gemaakt omdat deze, naar mijn mening, indruisen tegen de praktijk van het alleen maar verkopen van vaak giftige stoffen. Ook wel medicijnen genoemd.

Nieuwe inzichten

Gelukkig zijn er steeds meer artsen die inzien dat er meer is dan alleen maar synthetische chemische medicijnen. Soms wordt er stiekem wel eens een natuurproduct gegeven. Dit mag niet in de openbaarheid komen, anders staat de artsenlicentie op de tocht.
Ook de klant wordt mondiger en gaat vaker rondkijken wat er nog meer is op medisch gebied.
Zij komen dan vaak terecht op het, nu nog, ‘Alternatieve gezondheid’ gebied.
Hier worden zij vaak goed geholpen, ook als ze zijn uitbehandeld in het reguliere circuit.
Dit vindt de farmacie niet zo een goed idee en probeert via hun marionetten in de politiek de ‘alternatieve gezondheidszorg’ om zeep te helpen. Door allerlei obstakels op te werpen en behandelaars zwart te maken. Bijvoorbeeld met behulp van een dode actrice.
Gelukkig willen mensen gezond zijn en niet alleen maar minder ziek. Ze kiezen steeds meer voor natuurlijke hulpbronnen en betere voeding.

Europese antibiotica dag

Voor vandaag staat het promoten van antibiotica op het programma. Georkestreerd door de EU in Brussel. Zegt genoeg, zou ik zeggen.
Er zijn gelukkig goede natuurlijke alternatieven voor antibiotica van de farmacie: Gewoon te koop in de supermarkt, groente kraam op de markt of in de pluktuin in de buurt.

Hieronder een aantal natuurlijke voedingsmiddelen die de slecht bacteriën verminderen en de goede zoveel mogelijk met rust laten.

  • honing
  • look
  • groene thee
  • gember
  • kokosolie
  • kaneel
  • kruidnagel
  • (bron)

De arts zal zeggen dat deze stoffen niet werken.
Alleen omdat ze niet gepatenteerd kunnen worden en er dus geen miljoenen mee verdient kan worden.
Maar dat zal ons een zorg zijn.

Een aardige bijkomstigheid is dat mensen elkaar ontmoeten op de markt, in de pluktuin of in de supermarkt, als ze hun geneesmiddelen kopen.
Ze kunnen een praatje maken en elkaar stimuleren.
Zelfs dat heeft al een positief effect op de gezondheid. Menig kwaal is al verlicht door er over te kunnen praten met iemand die het kan begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *