Ook in de fabriek, lachen is gezond

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het is vandaag niet de dag van de lach. Die hebben we al gehad. 🙂 De energie voor vandaag is ook (vooral) voor de werkers in de fabrieken en productiehallen. Deze mensen werken heel vaak in een ongezonde werkomgeving. Gebieden met veel straling, ongezonde lucht en vaak veel lawaai. Voor deze mensen is het van belang dat het immuunsysteem goed op orde is. Het lichaam en de geest goed opgewassen is tegen de vijandelijke omgeving. Lachen kan het immuunsysteem mede een oppepper geven. Lachen geeft het lichaam adrenaline en houdt de geest wakker. Zonder een wakkere geest is de werker als een robot. En dat proces van robot worden gaat heel gemakkelijk. Mede door de vaak niet zo prettige omgeving. Lachen kost niets en levert veel op.

Door te lachen kan je mentaal ontspannen en genieten van het moment. Waar je ook bent en wat je ook doet. Door te lachen worden er meer witte bloedlichaampjes aangemaakt waardoor virussen beter worden opgeruimd.

Lachen verminderd stress. Stress vernauwd de bloedvaten. Door te lachen breekt het lichaam ook het stresshormoon cortisol af, waardoor de bloedvaten weer wijder kunnen worden. Het hele lichaam heeft hier baat bij. Door te lachen gaat ook de hartslag omhoog waardoor er meer bloed door de nu ook wijdere aderen wordt gepompt. Ook wordt de longcapaciteit groter en wordt de ademhaling beter. Het is dan wel van belang om verse of gefilterde lucht in te kunnen ademen.

Lachen zorgt voor een betere verbinding met de mensen om je heen. Hierdoor worden de contacten meer ontspannen en kan er veel makkelijker worden samengewerkt. Problemen kunnen makkelijker worden opgelost.

Hoe kan je meer gaan lachen?

  • Lach eens om de eigen fouten en neem alles (iets) minder serieus.
  • Zorg voor mensen om je heen waarmee je kunt lachen of die (jouw) humor hebben. Zorg zelf voor een (al dan niet gemaakte) glimlach op het gezicht. Dit is vaak zo doorzichtig dat het de lach van anderen opwekt. Lachen werkt aanstekelijk. Doel bereikt!

Mannen (en vrouwen): Lach ze. En eh… Werk ze!

bron: o.a. medinello.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *