Positieve energie

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
positieve energie

Het plan voor vandaag is om gewoon weer eens wat positiefs te gaan schrijven. Het lijkt voor mij veel makkelijker om iets negatiefs te uiten dan iets positiefs, terwijl ik steeds meer behoefte heb aan positiviteit.
Het woord ’tjakka’ is een soort handelsterm voor iemand anders.
Gewoon genieten van een mooie dag. Een kopje kruidenthee erbij, de (relatieve) stilte van de werkplek hier. Gewoon zijn.
De natuur om mij heen komt ook tot rust, de bomen laten hun bladeren nu echt vallen, zonder aansporing of windkracht. Ze doet gewoon wat ze doen moet. De natuur roept nu de melancholieke kant van de mensen wakker en ik ben daar wel gevoelig voor.
Komt mij een liedje naar boven die hier wel mooi op aansluit.

En eh… Marco, bedankt.

Energetische trillingen

Alles om ons heen is in trilling tot aan de hardste steen aan toe. Het grappige is dat zo’n heel harde steen, zoals een diamant, heel veel aantrekkingskracht heeft en de frequentie die de steen uitstraalt dus mensen kan beïnvloeden.
Zo is er al veel onderzoek gedaan naar energetische energie en het is een bijzondere gewaarwording om het te herkennen.
De energie is overal en het is ook overal te zien. Als je weet waar je naar moet kijken. We zien het allemaal al intuïtief en reageren er ook op zonder het bewust te weten.
Het is op te merken in onze emoties. Negatieve emoties hebben een lage trilling, positieve een hoge. Een Amerikaans psychiater,dr David R Hawkins heeft dit in kaart gebracht. Hij beschrijft 18 niveaus van emotie met het daarbij behorende trillingshoogte. Onder de 100 is de emotie zwak en boven de 200 noemt hij de emotie sterk.

De verdeling ziet er als volt uit:

 • Schaamte (20)
 • schuld (30)
 • apathie (50)
 • verdriet (75)
 • angst (100)
 • verlangen (125)
 • boosheid (150)
 • trots (175)
 • moed (200)
 • neutraliteit (250)
 • welwillendheid (310)
 • acceptatie (350)
 • redeneren (400)
 • liefde (500)
 • blijdschap (540)
 • vrede (600)
 • verlichting (700-1000).

Een interessant lijstje, vind ik.
Een hoge trilling trekt ook een hoge trilling aan. Een positieve omgeving trekt positieve mensen aan. Positieve energie trekt dus weer positieve energie naar zicht toe waardoor de positieve omgeving weer positiever wordt. Om vooruit te willen komen is het dus belangrijk om in een positieve omgeving te vertoeven. en deze omgeving kunnen we zelf creëren.

Harmonie

Dit kan soms met heel onverwachte kleine dingen.
Zo heeft de Japanse wetenschapper Masaru Emoto al jaren geleden ontdekt dat een simpel briefje met een positieve tekst water een hogere trilling kan geven.
Ik hou van jou geeft een voelbare hogere trilling dan de negatieve tegenhanger. Zelfs al toen ik het woord schreef voelde ik mij al rot bij dat woord. Ik heb het dus gelijk weer gewist.
De kristalstructuur van het ‘ik hou van jou water’ had een hele mooie, harmonieuze vorm terwijl de tegenhanger een zeer disharmonieuze structuur liet zien. Daar wij voor zo’n 75% uit water bestaan heeft dat dus ook voor ons grote invloed.
Door energetisch opgeladen water te drinken kan de gezondheid worden bevorderd. En het kan dus al met een eenvoudig briefje! Altijd en overal!

Boswandeling

Een andere methode om extra energie op te doen is om de natuur in te gaan. Maak geregeld een stevige boswandeling en de energie van het bos laadt je weer bij. Tijdens een boswandeling kunnen de negatieve gedachten en gevoelens worden omgezet in positieve.
Het bos, de natuur en zijn weidsheid doet wonderen. En dat weten we allemaal eigenlijk al wel.

Muziek

Een andere energetisch positieve krachtbron is muziek met een basis toon (C5) van 528 Herz. (of een A van 432Hz) Deze trilling wordt ook wel de liefdes trilling genoemd. De trilling voor harmonie met de natuur, trillingsenergie van het hart.
Tot voor 1940 was deze trilling de basistrilling in de muziek. Daarna, en tot vandaag de dag is de basistrilling vastgelegd op 440 Hz. Alle instrumenten werden en worden op deze trilling afgestemd. De 440 Hz heeft een negatieve invloed op de mens, is de algemene gedachte. Mogelijk omdat op deze frequentie het lichaam niet mee resoneerd. Wat het met de frequentie van 432Hz wel schijnt te doen. Het is vrij lastig om aan positieve muziek te komen. Het is ook zelf te doen door een muziekverwerkings programma te gebruiken. Audacity bijvoorbeeld. Het bovenstaande MP3 tje heb ik omgezet in 528 Hz.
Het is wel wennen om deze muziek te horen ook al lijkt er niets veranderd. Misschien ben ik ook hier wel gevoelig voor.

bron: o.a. https://holistik.nl/energetische-vibratie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *