Schoonmoederdag

Gemiddelde leestijd: één minuut

Toen ik op pixabay een foto zocht voor schoonmoederdag en ‘schoonmoeder’ intypte, kreeg ik alleen plaatjes van cactussen. Wat zouden ze daar toch mee bedoelen. De schoonmoeder hoort gewoon bij de man of vrouw die je ooit hebt gekozen. Al dan niet intuïtief. Zonder schoonmoeder geen man/vrouw. Misschien vindt de schoonmoeder het wel leuk om eens extra aandacht te krijgen van haar schoonzoon of -dochter. Een mooie dag om daar achter te komen.

Dag van de stilte

Stilte, innerlijke stilte en de stilte buiten ons, is belangrijk voor ons. Het geeft vaak rust en ontspanning. In ons gejaagde leven is dat een prettige gewaarwording. Zelfs op een bankje in een drukke straat kan het soms stil zijn ondanks al het lawaai om je heen. Stilte in jezelf.

Vandaag is er tussen 11:00 en 12:00 uur een gezamenlijk landelijk stilte-uur. Misschien wel verstandig om hier ook aan mee te doen. Voor jezelf en voor je omgeving. Een kleine moeite, een groot effect want als iedereen tegelijk een uur stil is ontstaat er een stilte veld. Hierop reageert alles, mens, dier en plant. Mogelijk zelf niet levende dingen omdat deze ook de stilte-energie zullen opnemen en uitstralen. Er komt rust in de vaak chaotische beweging van moleculen en daardoor meer sereniteit.

bron o.a. dagvandestilte.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *