Sprokkelmaand, reiniging van lichaam en geest

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Februari is sprokkelmaand: ontstaan uit een
verbastering van het Latijnse spurcalia, de naam van een
reinigingsfeest dat in februari werd gevierd. De
benaming is aangepast onder invloed van het
Nederlandse woord sprokkelen.
Maart is lentemaand: de maand waarin de lente begint.

uit: Genootschap onze taal

Februari wordt bij de alternatieve maandnamen de sprokkelmaand genoemd.
Een maand van een reinigingsfeest.
Bijzonder, want in deze maand en omliggende maanden krijgt ons lichaam van nature de mogelijkheid om een reinigingscyclus te doorlopen. In de volksmond wordt dit de griep genoemd.

De symptomen van de griep zijn de uitwerking van de reinigingscyclus. Het lichaam gaat, als het even tot rust komt, aan de gang met het verwijderen van gifstoffen en andere afvalstoffen. Het komt dus vaak voor dat mensen ‘ziek’ worden als ze net van vakantie komen of juist net op vakantie zijn. De stress van alle dag valt wat meer weg en het lichaam en de geest krijgen de mogelijkheid om even een pas op de plaats te maken.

De gehele natuur komt in deze maanden tot rust, normaal gesproken.
De bomen hebben hun bladeren laten vallen en de sapstromen zijn tot rust gekomen. Dieren, vooral in het wild, zoeken hun rust, houden soms een winterslaap of vliegen bijvoorbeeld naar warmere oorden.
Wij mensen blijven meestal 24 uur per dag, 7 dagen in de week door jakkeren in de ratrace.
Tot in een vakantie. En dan slaat de ‘ziekte’ toe.

als bekent is wat er meestal werkelijk gebeurt in het lichaam tijdens de ‘ziekte’ kan degene die het overkomt er adequaat op reageren.

Enkele symptomen:

Koorts

Om dit verhaal overzichtelijk te houden zal ik de ‘zieke’ de naam Jos geven. Een naam die is gegeven aan zowel mannen als vrouwen.

Jos wordt ’s ochtends wakker met hoge koorts. Koude rillingen, zweten, veel ongemak. Jos is ‘ziek’
Koorts, verhoging van lichaamstemperatuur is een hulpmiddel van het lichaam op het verwijderen van een teveel aan bacteriën en gifstoffen. door de temperatuursverhoging gaan veel verzwakte bacteriën dood en wordt het lichaam geactiveerd om in hogere maten gifstoffen af te voeren. Onder andere door middel van zweten. In de reguliere’gezondheidszorg’ is koorts altijd gezien als iets negatiefs en moet altijd worden bestreden met medicijnen. Deze medicijnen vertragen echter de reinigingscyclus.

Lamlendig gevoel

Jos voelt zich lamlendig. Kan de ene been niet voor de andere been zetten en kan niet van het bed komen.
Het lichaam ‘dwingt’ de geest om het even wat rustiger aan te doen om zo het reinigingsproces een kans te geven.
In het dagelijks leven nemen de spieren het grootste deel van de energie uit het lichaam op. Het reinigingsproces heeft nu echter veel energie nodig en onttrekt dit uit de spieren. Een dagje rusten op bed is een weldaad voor lichaam en geest.

Buikpijn

Ook buikpijn is een veel voorkomende klacht tijdens het reinigingsproces. Onze ingewanden, vooral die in de buikstreek, hebben veel te voortduren. Dit omdat er veel gifstoffen via ons eten naar binnen komt. Deze stoffen kunnen niet effectief uit ons lichaam worden verwijderd doorat er wel erg veel van binnen komt. Het lichaam parkeert het zoveel mogelijk in de vetopslag.
Tijdens het reinigingsproces wordt de vetopslag aangebroken en komen de gifstoffen weer in het bloed terecht. Het bloed wordt weer zoveel mogelijk gereinigd in de lever. De gifstoffen worden dan vervolgens afgevoerd via de blaas en de darmen. Dit kan een vervelend gevoel geven van bijvoorbeeld zeer zure urine en stoppende ontlasting of juist diarree.
Het lichaam ontdoet zich zo van de overtollige afvalstoffen.

Na een paar dagen is de ‘ziekte’ ineens weer over. Mits er niet te veel medicijnen zijn gebruikt.
Zijn er wel (veel) medicijnen gebruikt kan de reinigingscyclus niet goed zijn afgerond en komt deze in een later stadium gewoon weer terug.

Experiment 20220/2021

Jos heeft mee gedaan met de experimenten in 2020/2021 en zal merken dat er steeds vaker reinigingscycli zijn.
Het het lichaam is zodanig geprogrammeerd dat deze zichzelf mogelijk vergiftigd. De natuurlijke reactie van het lichaam is dat deze het gif zo goed mogelijk zal gaan verwijderen. Dus is Jos vaker ‘ziek’.
Met het lengen van de dagen en het ontluiken van de natuur zal het lichaam ook weer over gaan in de gewone cycli.
Hoe meer ontspannen Jos de wereld tegemoet treedt, hoe gezonder het lichaam zal zijn.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *