Toevallig is het voorbestemd.

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Sinds enige tijd lijken er steeds meer dingen en gebeurtenissen samen te vallen. Soms wordt er iets gezegd of geschreven wat en later wordt bevestigd of aangevuld uit een heel andere hoek. Laatst bijvoorbeeld was ik bezig met het schijven van een stukje waar het woord motivatie in voorkwam. In de middag las ik een hoofdstuk in een boek, die ik zo nu en dan oppak om in te lezen. Het hele hoofdstuk was gewijd aan motivatie. De dag erop scheurde ik een kalenderblaadje af en opnieuw verscheen het woord motivatie. Heerlijk die toevalligheid.

Jaren geleden was ik met een collega/reisgenoot in Zuid Afrika. Op een afgelegen camping/resort, waar wij nagenoeg de enige waren, komt een Nederlandse touringcar aanrijden. Daar stapt een kennis van mijn collega uit, die uit een naburige plaats van onze woonplaats komt.
Of wij dit nu wel zo leuk vonden, die vraag werd ons gelukkig bespaard.
Toeval? Vast wel(?)

Onderbewustzijn

Dit soort zaken en ontmoetingen komen natuurlijk heel veel vaker voor en gaan vaak onopgemerkt voorbij of gelijk weer vergeten. Soms komt het dan in een ‘deja vue’ weer naar boven.
Alles wat we meemaken, zien, horen, ruiken, voelen wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn. 24 uur per dag, 7 dagen per week, ons hele leven lang. Gelukkig wordt het aller grootste deel gefilterd voor ons bewustzijn, anders zouden we hor en dol worden van alle indrukken.
Het woord onderbewustzijn is ook zo’n woord, zo’n term die de laatste tijd steeds meer mijn pad kruist en waar ik ook steeds meer mee kan. Al weer een aantal jaar geleden heb ik een aantal modules van een energetische healing opleiding gevolgd, waarin het onderbewustzijn een hoofdrol speelt. Recent komen meditatie en onderdelen van hypnose op mijn pad. Er vallen hierdoor ook weer puzzelstukjes op hun plaats.
Toeval? Vast wel weer.

Als ik het woord onderbewustzijn in type in de aller grootste zoekmachine, dan wordt de naam van die zoekmachine met heel veel ‘O-tjes’ verlengt. Er zijn dus veel meer mensen mee bezig. En dat is een heel goede ontwikkeling, naar mijn idee.

Ziek of gezond

Het onderbewustzijn regelt of we ziek zijn of gezond, dik zijn of brood mager. Het alleen al dènken aan eten, kan iemand zomaar doen laten groeien in gewicht, zonder dat er een grammetje wordt gegeten. Dit fenomeen is in verschillende testen vastgelegd.

Het onderbewustzijn is een zeer krachtig instrument om te gebruiken.
Er moet echter wel voor getraind worden, om bewust het onderbewustzijn aan te spreken. Lastig.
(ook al) Jaren terug deed ik een spirituele training waarin de werking van het onderbewustzijn werd uitgelegd met de hulp van een rose olifant. Probeer maar eens het beeld van een rose olifant te weren als de rose olifant steeds wordt aangehaald.
Ons onderbewustzijn werkt met plaatjes die door emoties tot leven worden gebracht. Als je ontkent dat je een rose olifant ziet, dan zie je een rose olifant. Het onderwerp op het plaatje wordt gezien en vastgehouden. Een ontkenning wordt door het onderbewustzijn genegeerd.

Waarheid of illusie

Als iets op een foto staat kan het moeilijk ontkent worden dat het is gefotografeerd.
Tot voor kort.
Vandaag de dag kunnen ‘live’ interviews worden gehouden met mensen die nooit hebben bestaan, die nooit gebeurde evenementen levendig en emotioneel kunnen verslaan. Ons onderbewustzijn pikt dit echter gewoon op en behandeld dit als zijnde de realiteit.
Maar.. nu kom ik op het gebied van de complottheorieën en het is dus vast anders.(?)
Ik vind het echter wel heel interessante materie.

De titel: Toevallig is het voorbestemt’ geeft nog onvoldoende de lading van dit stukje weer. Het is ook wel vreemd dat ik op deze titel kwam, want de titelplek was tot het einde toe open. Soms is het gewoon wat het is en komt de plot in het onderbewustzijn op een heel andere keer naar boven.
Maar dat is natuurlijk gewoon toeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *