Volle maan

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Tijdens het spitten naar inspiratie voor het schrijven van een stukje voor vandaag kwam ik tegen dat het vandaag (weer) volle maan is. De maan wordt vaak voorgesteld als een lichtbron in de nacht. Vandaag is de (volle) maan bij ons in Nederland echter helemaal niet te zien in de nacht. Zij, de maan geeft vrouwelijke energie, komt op om 7:22 uur en gaat onder om 17:17 uur met om 14:37 uur de volste stand. Ongeveer 99.5% van de maan wordt dan door de zon beschenen.

De afstand van de maan tot het middelpunt van de aarde is vandaag ongeveer 397030 km. Deze afstand verandert per dag. De maan hobbelt om de aarde heen. Enerzijds wordt de maan aangetrokken door de aantrekkingskracht van de aarde. Anderzijds stoot de aarde de maan af door de middelpuntvliedende kracht van de draaiende aarde. We zien de maan altijd ongeveer van dezelfde kant doordat de maan een bijna even lange omlooptijd heeft rond de aarde als dat de eigen omloop tijd is.

Bij volle maan wordt de maan, van ons uit gezien, volledig belicht door de zon. Zonder dat er door de aarde een deel van de maan, vanuit ons oogpunt, wordt bedekt. De maan geeft, net als de aarde zelf geen licht. Het weerkaatst alleen het licht.

Energie van volle maan

Volle maan schijnt extra energie te geven, aan plant, dier en mens. Hoog gevoelige mensen merken het vaak al enkele dagen voor volle maan en enkele dagen erna. Vaak staan die mensen er ook open voor en herkennen de energie. Die energie heeft positieve en negatieve invloed op ons. Doordat het nu overdag volle maan is, komen de positieve invloeden beter tot uiting. Zo schijnen we bij volle maan creatiever te zijn, krijgen we betere inzichten en gaat het denken ook makkelijker. Ook kunnen we dingen makkelijker losgelaten. Dingen die ons anders veel zorgen geven kunnen nu veel minder de aandacht van ons opeisen. We kunnen gewoon weer eens tot onszelf komen.

De bovengenoemde symptomen zijn zichtbaar(der) doordat de vrouwelijke energie die de maan uitzend de mannelijke energie van de zon wat meer inperkt. De vrouwelijke energie staat voor gevoel, intuitie duisternis en binnenwereld. Mannelijke energie daarentegen staat voor doelen, ratio, licht, recht toe recht aan en buitenwereld. In onze maatschappij is de mannelijke energie de norm geworden. De mens is ondergeschikt geraakt aan het ding. De menselijke mens is steeds meer geworden tot gewetenloze robot. Warme menselijkheid is steeds meer verworden tot kille onderdrukking.

Bij volle maan kan de vrouwelijke energie dus wat makkelijker haar weg vinden. En degene die dat opmerken kunnen de energie gebruiken om de menselijkheid om zich heen wat te versterken. En als veel mensen dat doen komt er meer evenwicht in de mannelijke en vrouwelijke energie. Meer harmonie. Een betere en gezondere wereld.

Het mooie is: het is elke maand een keertje volle maan. Dus we kunnen elke maand de extra energie aanwenden voor een mooier bestaan.

bron:o.a. nieuwetijdskind magazine, hemen.waarnemen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *