Vriendschap

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

We kennen het allemaal. Het is een onderdeel van ons bestaan. Vriendschap. Zo jong als we zijn sluiten we vriendschappen. Als jong kind met onze knuffel, wat ouder met een huisdier of speelkameraadje. Vriendschappen ontstaan steeds weer als we ons openstellen en aandacht geven, aan onszelf en aan anderen. Mensen komen elkaar tegen en het klikt. Er is een positieve vibratie tussen mensen. Vrienden geven houvast in het leven. Als het even wat minder gaat is er altijd wel iemand die even een luisterend oor heeft. Die even aandacht geeft. Vaak worden deze mensen, dieren en dingen vrienden. Voor korte of voor lange tijd. Soms zien vrienden elkaar tijden niet en als er weer eens een ontmoeting is dan is de klik er weer.

Vriendschap is een wederzijdse uitwisseling van positieve energie. Energie waarvan beide partijen profijt hebben. Een win-win situatie.

Soms is de vriendschap er gewoon. Soms moet de vriendschap intensief worden onderhouden. Deze vorm van vriendschap verwaterd vrij snel. En dat is ook niet erg. Het heeft zijn functie gehad.

Vriendschaps keurslijf

In de hedendaagse maatschappij worden vriendschappen steeds meer in een keurslijf geplaatst. Er zijn vrienden op ‘sociale’ media. De vrienden van de vrienden worden ook weer vrienden want als de vriendenkring niet gedeeld wordt mag er niet meegedaan worden. Iedereen wordt zo als ‘vriend’ aan elkaar gekoppeld. Er is geen energetisch verband meer. Er is geen klik meer. Naarmate meer op internet wordt vertoefd word echte vriendschap steeds moeilijker. Mensen komen elkaar niet meer tegen, er is geen energie uitwisseling meer. (Ik herken dit wel als internetschrijver.)

Soul-mates

Een heel bijzondere vriendschap is de binding van ‘soul-mates’ Zielenmaatjes. Iemand loopt op straat of komt bijvoorbeeld de ruimte in waar jij ook bent en dan ‘flits’, een vonk, een niet te negeren bundel van energie. Het hart slaat over. Er is alleen maar (heel even) die ander.

De ziel ziet geen geslacht, ziet geen leeftijd. De ziel kan zich ook binden aan de ziel van een dier of een plant. Wij mensen hebben meerdere zielenmaatjes. Wereldwijd. Een zielenmaatje kan uit het leven verdwijnen maar het is nooit weg. De energie blijft.

Bij mij zijn alle zielenmaatjes hun eigen pad gegaan,ver weg van het mijne. Heel soms kruisen de paden elkaar en is er weer heel even die vonk, die energie. Een waardevol moment.

Zijn de zielenmaatjes ver weg. De ‘gewone’ vriendschappen zijn er en moeten gekoesterd worden en worden onderhouden. Dat is ook goed en waardevol.

Vriendschap met dingen

Vriendschappen geven het leven kleur en geven (als het goed is) energie. Soms sluiten mensen vriendschap met een wijnfles of blikjes bier. Of de ‘vriendschap’ met een ziekte of gebrek. Die vriendschappen geven geen energie, die nemen energie. Dat is de mensen ook vaak wel aan te zien. De levensenergie staat op een laag pitje. Echte vriendschap kan de levensenergie weer opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *