Wandelen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Veel mensen met een hond doen het al elke dag. Weer of geen weer.
Wandelen.
Wandelen is een relatief veilige manier van beweging en als het in een stevig tempo is, kan het heel veel energie geven.
Het fijne van (stevig door) wandelen is dat het hoofd vrij makkelijk leeg gemaakt kan worden. Tevens is bewegen in de buitenlucht in het algemeen niet zo verkeerd, ondanks dat er op veel plaatsen in ons land nog wel wat luchtvervuiling is.
In het algemeen is de lucht in huis vuiler dan de lucht buiten.

wandelverkeersregels

Zeker als je in buitengebieden gaat wandelen, en/of op (smalle) fietspaden is het wel van belang om goed te weten waar de plaats is op de weg, om te wandelen. Heel vroeger, voor 1990, was het gebruikelijk om tegen de richting in te lopen, met dien verstande, dat als er verkeer aan kwam, dat er dan aan de kant gegaan werd.
Sinds 1990 is die regel van links lopen vervallen.
Nu is er een nogal onopvallende regel dat er niet meer links gelopen mag worden met twee of meer in een groep. (Dus ook iemand met hond.)
Dit is ook wel logisch want er mag geen (opzettelijke) hinder worden veroorzaakt. (Artikel 5 van de wegenverkeerswet.)
Voelt het toch veiliger om links te lopen, zorg er dan voor dat je duidelijk ruimte geeft aan degene die het recht van weg heeft, omdat deze zich gewoon rechts op de weg voortbeweegt.
(Zie jezelf als een spookrijder, als je links loopt. Een spookrijder heeft nooit recht van weg!)

Laat je door het bovenstaande niet weerhouden om er eens even een uurtje lekker op uit te gaan. Ook al lijkt het of er nooit tijd voor is. Want we zijn allemaal druk. Er is elke dag wel en uurtje te vinden.

Het levert zoveel op. Zeker als het wat vaker wordt gedaan.
Het kan goed in (een groter) groepsverband, maar mijn ervaring is dat er dan minder ontspanning optreedt en er ook minder makkelijk leuke contacten kunnen ontstaan.
Doordat lichaam en geest meer ontspannen zijn, is dit ook heel aanstekelijk voor degenen die je tegen komt.
Een vrolijke wandelaar straalt heel veel energie uit en mensen merken dat.
(Of ze nu willen of niet.)

Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *