Wat te doen ?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Wel handig dat binnen zitten en thuiswerken van veel mensen.
Veel mensen bij elkaar in een relatief kleine ruimte met allerlei kunststoffen en andere materialen. En natuurlijk de wifi aan en alle mobiele telefoons stand by.
De straling wordt weerkaatst door de muren. En de muren zorgen er ook voor dat de antennes buiten meer vermogen moeten leveren om te controleren of al die telefoons er nog zijn. En dat allemaal in de kleine ruimte.

Binnenshuis is, bij mij, de RF straling intensiteit zo’n 10x hoger, gemiddeld, dan op een beschutte plek buiten in de tuin. Toch is het in het huis redelijk straling arm, ondanks dat het huis in de zichtlijn staat van een zendmast, zo’n honderd meter verderop.

Vuile lucht

De lucht in huis is meestal veel meer vervuild dan de lucht buiten, zelfs in de Randstad. Formaldehyde bijvoorbeeld komt jaren lang uit allerlei kunststoffen en bijvoorbeeld uit het bankstel vrij.
De stress van het ‘niet naar buiten mogen’ werkt ook niet bepaald mee om gezond te blijven. Of gezond te worden. Ook wordt er tijdens het thuiszitten meer gegeten/ gesnaaid. Bij mij wel in ieder geval. Ook niet echt bevorderlijk voor de weerstand die we op moeten doen en onderhouden.

Het is zaak om zo nu en dan het huis goed te luchten. En dat kan nu vrij goed met het mooie weer. Verwarming uit, ramen open.
(Gelijk de daad bij het woord gevoegd.)
Even een uurtje de mobieltjes uit. Dat overleef je best wel.
Ongeveer 25 jaar geleden had nog niemand een mobieltje.
Voor meer informatie over straling kan je (terug) kijken op straling en gezondheid, hier op de site.
Ook de tv kan best wel even een paar uurtjes uit. Dat is nog het allerbeste voor de gezondheid. Zeker zo rond acht uur ’s avonds.
Maarja, dat weet iedereen natuurlijk al lang en doen dit ook al jaren.
Prima, gelukkig.

Buiten (huis)werken

Met mooi weer kan er ook buiten huiswerk gemaakt worden. Op mijn jeugdleeftijd, vele jaren geleden, deden wij dat al. Toen waren er nog geen Steven Jobs scholen, er was zelfs nog geen internet. Gewoon alle informatie uit boeken* en op papier. Of die informatie zo goed was, achteraf, daar gaat dit artikel niet over.
Strijken kan buiten en zelfs afwassen. Het lijkt wel vakantie op de camping.
Daar kan het allemaal ook.
En als de buren ook buiten zijn, daar kan je gewoon mee spreken ‘op 1.5 meter afstand’. Zij hebben het waarschijnlijk even zwaar als wij.
We kunnen ons nu rustig aan gaan herstellen van een zware tijd. De lente komt eraan.
Morning has broken:

*[document] – Het boek is een van de meest gebruikte manieren om informatie vast te leggen in de vorm van schrift en afbeeldingen en om deze informatie weer te geven, op te slaan en te verspreiden.
bron: wikipedia.org