Wat zit er achter het mooie zomer weer

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
zomer

De zomer is weer goed begonnen, in ons deel van de wereld. Het is hier al dagen lang mooi, zonnig weer.
Heel anders dan in de volkswijsheid al jaren lang is ondervonden.
In de volksmond zou er na 4 mei geen noordenwind meer voorkomen. Deze volkswijsheid komt tot stand door vele jaren achter elkaar elke dag het weer in de gaten te houden en de situatie van die dag op te schrijven.
Dit jaar hebben we sinds begin mei echter bijna elke dag te maken met een noordelijke wind. Dit geeft in het algemeen mooi zonnig weer.
Niets mis mee zou je kunnen zeggen. Echter, West Europa is zo voortvarend geworden mede door het wisselvallige weerbeeld.
In de landen waar het altijd warm is zijn de mensen vaak arm.

Zwendel

Nu door de vele mooie warme dagen komt de griep niet zo vaak meer voor. Logischerwijs kan dan ook de C-zwendel niet zo makkelijk meer worden doorgevoerd.
De klimaatzwendel wordt nu wel weer geactiveerd. Het veranderen van het klimaat, dat wij met z’n allen zouden veroorzaken door te veel te reizen, door ‘fossiele’ brandstoffen te gebruiken. Door CO2 te produceren.
Het probleem voor de klimaatverandering goeroes is nu dat, na een jaar lang onderdrukking, het verkeer en dus de uitstoot wereldwijd is verminderd.
Toch wordt het ‘klimaat’ nu nog steeds warmer, volgens hun achterhaalde theorie. De vele warme zonnige dagen vanaf begin mei is daar een voorbeeld van. Wij vinden dit soort dagen het algemeen niet zo erg.
Erger wordt het als dit weerpatroon zich een langere tijd voort blijft zetten.

Zonne-energie

Veel zonneschijn geeft veel energie. Voor de aarde zelf en voor de mensen. Wij leven op zonne-energie.
Ook onze ‘groene’ energie wordt steeds meer met zonnepanelen opgewekt. De zonneparken schieten als paddenstoelen uit de grond.
De elektrische energie die de parken opwekken wordt aan het bestaande elektriciteitsnet geleverd.
Hier in het noorden van nederland heeft het bestaande elektriciteitsnet niet genoeg capaciteit meer om deze grote hoeveelheid elektriciteit te verwerken. Nu er vele dagen zijn met veel zonneschijn geeft dit nog eens extra capaciteitsproblemen.

Ik merk het zelf met mijn bescheiden aantal zonnepanelen achter in de tuin. Voorheen konden de panelen met mooi zonnig weer aardig wat energie in het elektriciteitsnet kwijt. Nu gaat dat niet meer en worden de panelen met zonnig weer automatisch uitgeschakeld.
Dit lijkt op zich niet zo een probleem. Echter, het huishouden en het energie contract met de energieverkoper is erop afgestemd.
Bij minder terugleveren gaat het ‘verbruik’ omhoog en daarmee ook de kosten. Hierdoor zal er aan het einde van de verdragslooptijd veel geld moeten worden bijbetaald.

Waterhuishouding

Het langdurig zonnige zomer weer geeft mogelijk ook problemen met de waterhuishouding. De akkers zullen worden bevloeid met water uit de sloten en vaarten. De eerste sproei-installaties zijn al gesignaleerd. Dit water komt weer uit de rivieren en bijvoorbeeld het IJsselmeer.
Ook ons drinkwater komt hier voor een deel vandaan.
Blijft het mooie warme weer lange tijd aanhouden dan zal iedereen op waterrantsoen moeten. Het is al vaker gebeurd.

Er is dan al een rantsoen op elektriciteit en een rantsoen op water. Tevens was er al een rantsoen op bewegingsvrijheid.
Zo heel subtiel worden wij weer verder de agenda 2030 ingerommeld, zonder dat we er echt iets van merken, zonder dat we er echt iets tegen kunnen doen. De kikker in de kookpot.

Nu zal men zeggen, ‘het weer is het weer’ en ‘het is nou eenmaal zo’.
Verdiep je eens in het HAARP systeem en veel zaken kunnen wel eens duidelijker worden.

Zomer en vitamine D

Voorlopig kunnen we de grote hoeveelheid zonne-energie benutten voor onze gezondheid. In de zon maakt het lichaam vitamine D aan. Mits er voldoende cholesterol in het lichaam aanwezig is. In de zomer maken we meestal het meeste vitamine D aan. Vitamine D ontstaat uit cholesterol en bevordert de opname van calcium en zorgt ervoor dat botten en tanden het calcium en fosfor goed kunnen opnemen.
De vitamine heeft ook een rol bij de celopbouw en de weerstand van het lichaam in het algemeen.
Zonlicht verminderd ook het gevoel van neerslachtigheid en verminderd depressieve gevoelens.
We kunnen niet zonder zonlicht.

Zomer, brood en spelen

We leven in een bijzondere tijd. Met veel positieve en negatieve gebeurtenissen. Er zijn weer allerlei wereldwijde evenementen waar bijna niemand bij aanwezig zal mogen zijn. Brood en spelen. De commercie moet wel gewoon door blijven gaan. De olympische spelen hebben nu al een financieel verlies van vele miljoenen euro. Maakt niet uit, ‘Japan is een rijk land’.
Ook het ander evenement, ergens in de bloedhete woestijn, moet gewoon doorgaan. Er zijn daar teveel mensen voor gestorven om het niet door te laten gaan. Brood en spelen. Ik werd gisteren bijna van de weg gereden door een auto met daarin allemaal figuren met oranje vlaggetjes.

Een ander ‘evenement’ gaat nu ook steeds meer vorm krijgen. Het grote ontwaken. Wereldwijd.
Steeds meer mensen gaan inzien wat er nu eigenlijk echt aan de hand is. Steeds meer mensen vinden ‘genoeg is genoeg’.
Dit is hoopgevend. Ook al zie we er nagenoeg niets van in de supermarkt, er gebeurt wel degelijk iets. Iets goeds, iets positiefs.

De partij die ons, de mensheid, nog meer tot slaaf wil maken heeft er al honderden jaren aan gewerkt. Nu de eindtijd in zicht komt gaat de bevolking zich roeren. Het is nog niet te laat ook al staat de klok al op vijf over twaalf. De rouwstand kan nog steeds omgezet worden in een vreugdestand. Mits wij met een grote groep gaan werken aan een echte humane, menselijke wereld. Waar ieder mag zijn wie hij of zij is. Waar ieder zijn eigen talent kan inzetten voor een betere wereld. Een wereld zoals wij die willen. Een wereld van zonlicht die al kan starten in deze zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *