Werelddag van de Man

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Andrologen van de universiteit in Wenen hebben in 2000 de werelddag van de man in het leven geroepen. Andrologie verwijst naar een spciaal gebied in de geneeskunde waar de mannelijke reproductie wordt bestudeerd. De werelddag van de man is speciaal in het leven geroepen om aandacht te schenken aan de gezondheid van de man. Op deze dag is er speciaal aandacht voor de lagere leeftijdsverwachting van de man ten opzichte van de vrouw. Waar dit door komt en waarom dit zo is.

Natuurwerkdag

Laat het nu ook vandaag ‘Natuurwerkdag’ zijn en ‘Dag van de ondernemer’. Werken en bezig zijn in de natuur is voor mannen en vrouwen, voor iedereen, heel belangrijk. In onze hedendaagse maatschappij is de natuur vaak ver weg. We leven op elkaar in steden en dorpen, werken in vaak behoorlijk ongezonde werkruimtes. De oernatuur in Nederland is volledig ingeruild voor een aangeharkt parklandschap, met (kunst) mest verzadigde akkers en weilanden. Bossen zijn volledig aangelegd en waar het wat wilder wordt is het verboden gebied.

Een mens van het mannelijk geslacht heeft in het algemeen meer energie nodig. Hij verbrandt gemiddeld meer Calorieën dan een mens van het vrouwelijk geslacht. De Calorieën komen steeds vaker uit ongezond eten met weinig voedingswaarde en zeer weinig levensenergie. Met ketogene voeding komen voedingswaarde en levensenergie beter tot ontwikkeling.

Echter,de man zou veel meer naar de natuur terug moeten. Meer natuurvoeding eten, meer werken en verblijven in de zo ongerept mogelijke natuur. Meerdere keren een natuurwerkdag beleven kan zeker geen kwaad. Een levende plant en een tjilpende mus kan al veel positieve energie geven. We moeten er wel bij stil staan en naar kijken en luisteren. Ook vooral dus de ondernemende man die normaal in zijn kantoor zit, in de werkplaats, winkelvloer, in de auto of waar dan ook. Het is heel moeilijk, zeker hier in Nederland. Maar het kan.

Maak een cadeau dag

Het is nu zondag. Dus wie kan, trek er op uit. Laad jezelf op tussen het groen. Mannen, doe jezelf dat cadeau. Het is namelijk ook ‘maak een cadeaudag’ vandaag. Leuk om met elkaar te combineren en te integreren. De levensverwachting kan hierdoor verhoogd worden. Een langer leven met een langere goede gezondheid. Dat is waar wij mannen naar moeten streven. Vandaag is een mooie dag om er mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *