Wintermaand

Gemiddelde leestijd: 2 minuten
wintermaand sterren

De wintermaand is begonnen. December wordt ook wel de wintermaand genoemd omdat in deze maand de winter officieel begint.
op 1 december was het hier in het noorden al winters weer. Sneeuw op de velden, sneeuw op de bomen en wegen, het begin van de sfeer van Anton Piek.

De wintermaand is van oudsher een maand van gezelligheid en saamhorigheid.
Mensen zijn vaker binnen, de huizen zijn wat extra warm gestookt en de verbinding tussen mensen komt vaak tot een nieuw hoogtepunt. Zo’n negen maanden later komt er een nieuwe telg bij.
Bomen hebben de bladeren laten vallen en zijn in een ruststand gekomen. Oudere mensen verwisselen nu wat vaker deze wereld voor een wereld aan de andere kant. De kringloop van het leven.

De wintermaand is gevuld met feesten. Het Sinterklaasfeest, Kerst en Oudjaar. Al generaties lang zorgen deze feesten voor een prettige invulling van de vaak koude en gure wintermaand. Liefde en vriendschap maken weer een nieuwe kans. Ook de commercie moet het van deze maand hebben. Overal black- en green Fridays, sales en allerlei andere Engelstalige aandachttrekkerijen.

wintermaand lichtjes

De o-zo belangrijke duisternis wordt verdreven door duizenden ledlichtjes aan de gevels van huizen en in bijvoorbeeld kerstboomachtige stucturen. Het verhoogd de sfeer in en buiten de huizen.

Sterrenhemel in de wintermaand

door de lagere temperaturen is bij helder, wolkeloos weer ’s avonds de sterrenhemel goed te zien. In een minder bebouwd gebied geven duizenden sterren hun twinkelende licht aan degenen die het willen zien. De kou is even vergeten met een zo mooi schouwspel.

Overdag geven de besneeuwde bomen, net als struiken een geest-verwarmend tafereel. Weer voor degenen die het willen zien.

Laat je mobiel in de tas en kijk om je heen. De koude wereld op z’n mooist.
Geniet ervan. Alleen of samen. Wijs ook anderen op het moois wat er om ons heen is. Het kan onverwachts harten openen.
De wereld mooier en de saamhorigheid groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *