(Jezelf) Genezen (met de hulp van vitamines)

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Elk levend wezen heeft in meer of mindere mate de mogelijkheid tot zelfgenezing. Het zal er alles aan doen, wat mogelijk is, om in leven te blijven.
Het lichaam is vierentwintig uur per dag mee bezig met het opnemen van voeding, mineralen en vitamines..
Het hele leven lang.

Beetje anatomie en menskunde


Alle levende wezens bestaan uit miljarden levende cellen. Of het nu een plant is of een mens.
In dit artikel zal de mens centraal staan.

De cel

De cel is het kleinst levende organisme in het lichaam.
De cellen vervullen de taak van bouwstenen en stofwisselingseenheden in het lichaam. Veel celtypen kunnen zich vermeerderen of delen. Enkel typen, zoals de zenuwcel, zintuigcel en spiercel zijn zo gespecialiseerd, dat ze het vermogen verloren hebben om te delen. Deze cellen die voor de geboorte ontstaan zijn zullen het hele (cel) leven functioneel blijven. Als deze cellen doodgaan worden ze vervangen door cellen die de functie van de originele celen kunnen overnemen. Deze vervangingscellen, de stamcellen, hebben een minder gespecialiseerd voorstadia en kunnen zodoende in velerlei type cellen worden gevormd.

De stamcellen hebben een levenscyclus die bestaat uit drie fasen, de delingsfase (mitose), de groeifase en de functionele fase. Voor elk celtype is de lengte van deze fases weer anders.
Een cel in de dunne darm bijvoorbeeld leeft maar twee dagen terwijl een bloedcel een levensduur heeft van 100 dagen. En een botcel vele jaren kan leven.

Afweersysteem

Het lichaam is een wonderlijke chemische fabriek waarin gewoonlijk niets fout gaat.
Het kind in de baarmoeder is nog (behoorlijk) steriel en daardoor vatbaar voor aanvallen van buitenaf.
Bij een gewone geboorte krijgt het kind gelijk allerlei bacteriën van de moeder mee, die voor een afweersysteem gaan zorgen. Het immuunsysteem.
Bij een geboorte met een keizersnee kwamen vroeger de pasgeborenen niet in aanraking met de bacteriën en hadden meteen al een grote achterstand. Tegenwoordig wordt hier wel rekening mee gehouden.

Het immuunsysteem wordt langzaam uitgebouwd door het lichaam van het kind. Hier gaat een paar jaar overheen. In natuurlijke omstandigheden krijgt het kind allerlei (kinder) ziektes. Het kinderlichaam krijgt de kans om op de ziektes te reageren. Hierdoor wordt het immuunsysteem op een natuurlijke en geleidelijke manier uitgebreid.

vaccinatie

‘Knappe koppen’ hebben iets bedacht dat het immuunsysteem sneller moet vormen. Ze geven de hele jonge, nagenoeg onbeschermde, kinderen al gelijk een cocktail van allerlei ziektes in één keer mee. Om de cocktail ook nog een beetje houdbaar te houden gaan er nog uiterst giftige conserveringsmiddelen en metalen in, zoals kwik en aluminium.
Het kinderlijfje moet dit met uiterst weinig verdediging zien te verwerken.
En dat gaat dus (bijna) nooit. In het ergste geval overlijd het kind vrij snel, in vele andere gevallen hebben deze mensen tot op hoge leeftijd nog last van de gifstoffen.

Zo worden mensen dus van geboorte af aan gedwongen om giftige (farmaceutische) middelen in het lichaam toe te laten. Ze worden dus al van kinds af aan vergiftigd. Gelukkig heeft de farmacie wel leuke tegenmiddeltjes uitgevonden waar dan weer, op een ander manier, een ander ziekte wordt gevormd.
Een mooi verdienmodel met gewillige klanten.

Door de vele gifstoffen in het lichaam wordt de zelfgenezing behoorlijk dwarsgezeten.
Het is er echter nog wel en we kunnen het elke keer weer zien.
Hebben we een schaafwond opgelopen? Binnen een paar dagen is het weer dicht.
Een kind met een pijnlijk gestoten elleboog? Een kusje van mamma erop en het is weer over.
Zo simpel soms. Lichaam en geest.

Lichaam en geest


Het lichaam en de geest zijn een onlosmakelijk team die er het hele leven lang voor zorgt dat beide een zo goed mogelijk leven hebben.
Ziektes, infecties en verwondingen zijn niet te voorkomen. Lichaam en geest kunnen samen voor de zelfgenezing zorgen.
Nu is het wel veel moeilijker voor het lichaam om de geest te helpen, dan omgekeerd.

Het lichaam


Het lichaam heeft bijna alle herstelbenodigdheden al vanaf de geboorte meegekregen. Witte bloedlichaampjes tegen schadelijke indringers, cholesterol als een natuurlijke pleister op de (schaaf)wonden in de bloedvaten. Goede en slechte bacteriën die elkaar in het lichaam in een gezond evenwicht houden.
De bacteriën zorgen voor de vertering en verwerking van het voedsel. Zolang de bacteriën buiten het lichaam, in het spijsverteringskanaal, blijven is er weinig aan de hand.

Andere heel belangrijke elementen voor de zelfgenezing zijn micronutriënten. Dit zijn vitamines, mineralen en sporenelementen.
Deze micronutriënten zijn maar in hele kleine hoeveelheden nodig, in vergelijking met de voedingstoffen die we gebruiken. Ze zijn echter onmisbaar.
Een gebrek aan deze stoffen is heel vaak de oorzaak van ernstige ziektes en gebreken. Zoals kanker en hart- en vaatziekten.
Verderop wordt er wat dieper op deze micronutriënten ingegaan.

De weerstand van het lichaam is van veel factoren afhankelijk.
Een goed getraind lichaam zal sterker zijn dan een minder getraind.
Iemand die de hele dag zit, zal meer gebreken gaan vertonen dan degene die veel meer in beweging is. Veel en ongezond eten geeft meer problemen met de gezondheid dan weinig en gezond eten.

Gezonde voeding


Een moestuin vol vitamines

Het wordt steeds moeilijker om gezonde voeding te vinden. Bijna alle voeding die uit de voedingsmiddelenindustrie komen zijn ongezond. Er gaan veel giftige stoffen en heel veel suiker in het eten, waardoor het eten er lekkerder en verser uit ziet en zoeter smaakt.
Groente en fruit wordt gekweekt op gewicht en niet op voedingsstoffen. Door o.a. kunstmest, monocultuur en pesticiden is de bodem uitgeput. Hierdoor geeft de grond geen voedingstoffen meer aan de gewassen. We moeten er veel meer van eten om aan onze hoeveelheid voeding te komen.

Ons lichaam geeft pas een seintje als het genoeg heeft binnen gekregen. Als er voldoende voedingsstoffen zijn gedetecteerd. Zitten er geen voedingsstoffen in het eten, dan komt het seintje niet en blijven we eten.
De voedingstoffen zijn nodig om de cellen in stand te houden en te vernieuwen.
Het gaat hier eigenlijk maar om hele kleine hoeveelheden voedingstoffen die we echt nodig hebben. En dat zit zelfs al bijna niet meer in ons eten.

En heeft de fabrikant de meeste voedingsstoffen al uit ons eten gehaald, we doen het zelf ook nog eens met koken en invriezen, het schillen van het fruit en het drogen ervan.
Met ons huidig voedingspatroon komen we om van de (kwalitatieve) honger, hoeveel we ook eten.
Het lichaam kan daar niet tegen en wordt vatbaar voor aanvallen van buitenaf, als van bijvoorbeeld virussen en parasieten.

Natuurlijke voeding

Hoe kan het lichaam het zelf genezend vermogen weer, in die mate, terugkrijgen dat het niet (meer) afhankelijk is van onnatuurlijke, kunstmatige stoffen.
Dit is een proces in meerdere kleine stappen. Een proces dat vrij lang zal duren want het lichaam zal moeten wennen aan gezonde voeding. De gifstoffen die in het lichaam zitten zullen slechts langzaam het lichaam weer verlaten. Veel gifstoffen zijn in het onderhuidse vet opgeslagen en zijn niet zo gemakkelijk te verwijderen. Als dit wel het geval geweest zou zijn, dan heeft het lichaam dat allang gedaan.

Een manier om de gifstoffen kwijt te raken is bijvoorbeeld met een ontgiftigingskuur die dan het best door een deskundige of (natuur)arts begeleid kan worden.
Als het lichaam van binnen goed schoon is moet het ook goed schoon blijven en dat kan bijvoorbeeld met ketogene voeding.

micronutriënten: vitamines en mineralen

Een ander aandachtspunt is de hoeveelheid en diversiteit van vitamines en mineralen die het lichaam binnen komt.
Er is jaren geleden door de farmaceutische industrie een limiet opgelegd voor de hoeveelheid micronutriënten die mag worden gebruikt. Dit is vastgelegd in de Codex Alimentarius. (CA)
Een verzameling voedingsadviezen waarin de hoeveelheden micronutriënten voor de huidige wetenschappelijke bevindingen extreem laag zijn. Adviezen waar overigens niet van mag worden afgeweken bij de verkoop van de vitamines en mineralen in de gewone winkel.

Vitamine C

Zo is bijvoorbeeld de hoeveelheid vitamine C die maximaal mag worden gebruikt 80 microgram. (volgens de CA)
Bij deze hoeveelheid stierven, in de 16e eeuw, de zeevaarders net niet meer van scheurbeuk.
Er is voor onze gezondheid veel meer vitamine C nodig.
De Nobelprijs winnaar Linus Pauling heeft hier met zijn collega’s jarenlang onderzoek naar gedaan.
Voor mensen die bijvoorbeeld in een vervuilde stad wonen, alcohol drinken, roken en medicijnen slikken, kan de dagelijkse hoeveelheid vitamine C al oplopen tot 10 gram (10.000 milligram).

Een simpele neusverkoudheid kan met een veelvoud van de maximumhoeveelheid worden bestreden, zonder gezondheidsrisico’s. en zelfs vele vormen van kanker kunnen mede op deze manier worden gestopt.
Dit is wat de farmacie uiteraard niet wil zien. Want vitamine C is niet te patenteren en er kan dus geen miljarden winst mee worden gemaakt. Met een poedertje (vitamine C ?) op recept en en paar chemokuren en bestralingen wel.

Een ander veelvoorkomende ziekte die met o.a. vitamine C kan worden gereduceerd is hart- en vaatziekte.
Hieronder een heel interessant animatiefilmpje van de Dr. Rath Foundation.

Is het ooit opgevallen dat dieren nooit hart- en vaatziektes hebben?
Bijna alle dieren, op de cavia, de aap en de mens na, kunnen zelf aanzienlijke hoeveelheden (3-15 gram) vitamine C aanmaken. Zij hebben dus geen last van onze (welvaarts) ziektes.
Van vitamine C kan ook veel meer gebruikt worden dan de codex aangeeft zonder dat de gezondheid in gevaar komt.
Bijna alle andere vitamines staan in verhouding tot elkaar en kunnen niet zomaar los van elkaar verhoogd worden. Wel met z’n allen.
Met meer vitamines krijgt het lichaam meer hulpmiddelen om meer aan cel vernieuwing te doen. Dit komt de gehele gezondheid ten goede en zijn er geen medicijnen meer nodig.
Bij het gebruik van vitamines zijn in 36 jaar tijd nog nooit doden gerapporteerd. Dit in tegenstelling tot de reguliere medicijnen, die de 4e doodsoorzaak zijn.

De andere partner


De andere partner in het team is de geest.
Als het lichaam wil genezen of regenereren en de geest wil het niet, dan wordt het voor het lichaam heel lastig. Als de mentale toestand van de zieke mens niet goed is, gaat de fysieke toestand vaak ook niet goed. Een mentale toestand is minder makkelijk te monitoren dan een fysieke. Veel van de lichamelijke ziektes zitten als een code opgeslagen in het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is vaak moeilijk te benaderen. De ziektecode kan uit het onderbewustzijn worden weggenomen of worden vervangen door een helende code.
Deze genezing gaat op energetisch niveau. Voor veel mensen is dit een brug te ver en willen/ durven er niet aan.

Energetischerwijs

Het is ook erg ‘ongrijpbaar’ en er is een geloof in een Schepper voor nodig. En een groot geloof in de eigen genezingskracht.
Er zijn vele mensen, vrouwen en mannen, die de gave hebben ontwikkeld om anderen, mensen en dieren, te kunnen begeleiden in hun zelfgenezing.
Deze energetische hulp kan heel dichtbij en op grote afstand worden geboden. En ook met de hulp van handoplegging en/of meditatie. Energetische energie kent geen afstand en geen tijd. Het is een wonderbaarlijk fenomeen die heel veel mensen heeft geholpen om hun eigen gezondheid weer terug te krijgen. Zelfs als deze mensen door de reguliere dokters al waren uitbehandeld. Zonder medicijnen, alleen met de helende kracht van de Schepper van al wat is.

Dit vereist echter wel moed en geloof. En dat is in onze maatschappij langzaamaan wat op de achtergrond geraakt. Het is makkelijker om een pilletje te slikken zodat de pijn gecamoufleerd wordt.
En een één op één sessie bij een man of vrouw die helpt bij het genezingsproces, kan confronterend zijn. Het samen graven in het onderbewustzijn kan heel pijnlijk zijn en …. heel veel opluchting geven. Als het onderbewustzijn de ziektecode niet langer vast houdt, is genezing vaak op betrekkelijk korte termijn mogelijk.

Ontspanning

Alleen al met ontspanning kan er al veel gedaan worden.
Door een paar keer diep en langzaam in te ademen kan er al resultaat worden geboekt.
Pijn kan verminderen en er kan alerter worden gereageerd op (onnodige) spanningen.
Angst en stress zijn ziektes die heel veel voor komen en die beide vrij eenvoudig zijn te verhelpen door ontspanning vanuit het eigen zijn..
Daar kan geen pilletje tegenop.

Tijd en geld


Genezen kost veel. Vaak veel geld, veel tijd en veel doorzettingsvermogen. Het lichaam heeft de tijd nodig om de zieke cellen te vervangen. Vitamine preparaten zijn vaak prijzig en worden meestal niet vergoed door de ziekteverzekering.

Vitaminepreparaten kunnen goed bij Vitaminecompleet worden gekocht. Let er bij het kopen op dat er zo min mogelijk hulpstoffen in de preparaten zitten want die zijn vaak niet goed voor de gezondheid. De winkelier moet voldoen aan de codex Alimentarius wat betreft de maximale hoeveelheid werkzame stof. De wat duurdere preparaten hebben vaak ook wel de wat betere kwaliteit vitamines. Vraag er gerust naar.
Als u via de link een vitaminepreparaat koopt steunt u tevens deze website financieel.
Mede hierdoor kan de website blijven bestaan.

Artabana

Ook de ‘alternatieve´geneeskunde wordt vaak niet vergoed en komt dan ook voor eigen rekening.
Er is echter een ‘verzekering’ tegen grote uitgaven voor de gezondheid, gebaseerd op solidariteit. Een lid van een kleine (vrienden)groepje legt elke maand een (bescheiden) geldbedrag bijeen, waaruit geput kan worden als de nood aan de man is.
Is er meer nodig, dan is er een grote buffer achter de hand die meer centraal wordt beheerd. In Duitsland zijn met dit systeem al jarenlang goede resultaten bereikt.

In Nederland komt het net een beetje van de grond en zijn er al verscheidene mensen geholpen.
Met deze solidairiteitskas is er niet langer een eigen risico, zijn er ook geen aanvullende polissen en wordt alternatieve geneeskunde ook gewoon vergoed.
In theorie is alles, in goed overleg, te declareren.
Er wordt uitgegaan van het gezond verstand en dat niet elk wissewasje wordt gedeclareerd.
Er is nog en lange weg te gaan, het begin is er.
Meer weten? https://www.artabana.nu

Stap voor stap

Deze solidariteitskas is nog geen vervanging van de verplichte, gedwongen ziektekostenverzekering. Dit gaat wel komen want er zijn al rechtzaken gewonnen tegen het gedwongen moeten verzekeren bij commerciële bedrijven, door een ander bedrijf, zonder toestemming van de gedupeerde. Het gaat ook hier stapje voor stapje en er is een lange weg te gaan voordat we zelf mogen beslissen wat goed voor ons is en voor onze omgeving.
En dat dit niet alleen maar ingegeven mag worden door commerciële bedrijven.
Onszelf genezen vanuit onszelf is het beste wat we kunnen doen.

Met jezelf aan de slag

Met de informatie dat hierboven is gegeven kan je zelf aan de slag gaan.
Gewoon rustig aan. Mochten er vragen zijn of is er ondersteuning gewenst, neem dan contact met mij op via de mail of via een reactie hieronder.

bron: o.a. Censuur Dr. Gábor Lenkei; ISBN978-90-817388-8-0,
Dr. Rath Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *