zomaar een werkdag?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’.
Ooit een uitspraak van Mahatma Gandhi, die nog steeds actueel kan zijn. Als we iets leuk vinden dan doen we die bezigheid met een ‘flow’, een positieve energie. De mensen om ons heen zullen dit merken, die voelen ook die positieve energie. Het is aan hen, aan hun gemoedstoestand, wat ze er mee doen. Sommige zullen denken ‘goh,die heeft er lol in’, anderen hebben zo iets van ‘hoe kan je hier nou lol in hebben’.

Werken wordt vaak gezien als moeten, als noodzakelijk kwaad. ‘Er moet brood op de plank komen’.
Velen van ons gaan naar het werk, gaan aan de arbeid. Ons ergens voor inzetten, dat ook nog wat oplevert, geeft voldoening en energie. Al dan niet in de vorm van ‘geld’.
Er wordt ons geleerd dat we alleen maar wat waard zijn als we werken en geld verdienen. Onze kinderen wordt geleerd om met zoveel mogelijk onderwijs zo veel mogelijk waarde te creëren. En niet zozeer voor henzelf. Eigenlijk helemaal niet voor henzelf.

plezier en enthousiasme

Als werk met plezier en enthousiasme wordt gedaan, komt er naast de economische waarde ook een grotere sociale waarde naar boven. Enthousiasme heeft een hogere trilling frequentie en geeft meer warmte.
In een kille (werk) omgeving kan met warmte een prettigere sfeer worden gecreëerd. Het is niet prettig om in een koud huis te zijn. Als er echter zingend het huishouden word gedaan, dan is de verwarming niet meer zo nodig.

Natuurlijk is het prettig om een blokje op het houtvuur te kunnen leggen. In een behaaglijke werkomgeving te kunnen zijn. Dat mensen die buiten werken voldoende warme kleding dragen.
In een warme, behaaglijke omgeving kunnen we echter makkelijk wegdommelen en zo vergeten waarvoor we daar zijn. Vergeten om te doen waarvoor we er zijn.

Met plezier en enthousiasme kunnen mensen die in een koude en/of kille omgeving zijn hun warme energie over brengen aan anderen. Zelfs in zo een omgeving kan er dus warmte ontstaan.
Veel warme, enthousiaste mensen geven veel warmte af, waardoor kille mensen kunnen ontdooien en een kille omgeving kan verworden tot een betere plaats om te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *