Griep, wat gebeurt er werkelijk als je griep hebt

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
kind met griep

Toen ik vannacht het script voor dit blog lag te schrijven had ik er nog geen weet van dat dit onderwerp (ineens) volop in de alternative media blogs naar boven komt. Apart en ook wel weer mooi dat er positieve energie aan het stromen is. En dat ik er op weet in te haken.
Zoals wel vaker overigens.
Wat gebeurt er nu werkelijk als je voelt dat er een ‘griep’ in je opkomt. Wat gebeurt er in het lichaam en in de geest. In dit blog zal ik uitleg geven wat er gebeurt in je lichaam als de griep opkomt. Of aanverwante griepachtige omstandigheden die de symptomen veroorzaken.
Dit alles aan de hand van een tijdlijn die jaar in jaar uit nagenoeg hetzelfde is. Dit is ook te zien in de statistieken en tabellen van bijvoorbeeld het RIVM en het CBS. De behandeling van de griep komt hier niet aan de orde.

Voorjaar en zomer

In de loop van het voorjaar en in de zomer gaan mensen steeds vaker naar buiten. Ze bewegen meer buiten, nemen wat vaker de fiets en wandelen meer. Mensen eten vaak wat veelzijdiger en vaker ook seizoensgroenten en fruit. Ook komen mensen meer bij elkaar en is er meer sociaal contact. Al deze activiteiten in de buitenlucht versterken het immuunsysteem van het lichaam.
Het lichaam maakt in de fellere zonneschijn meer vitamine D aan en worden andere vitamines en mineralen makkelijker in het lichaam systeem opgenomen.

Vitamine D wordt door middel van het zonlicht uit cholesterol gevormd. Het lichaam zorgt normaal gesproken voor een stabiele vorming van cholesterol. Er is altijd een voldoende basis voor vitamine D.
Het is de laatste jaren mode geworden om het cholesterolgehalte in het lichaam zo laag mogelijk te houden door het slikken van statines en andere cholesterolremmers. Dit heeft ernstige gevolgen voor de werking van het volledig immuunsysteem.

De herfst komt eraan

'griep' fontein

De herfst komt eraan en de mensen gaan meer naar binnen. Ze komen minder in de zon en maken minder contact met de aarde en de (sociale) omgeving. De centrale verwarming gaat aan en de deuren en ramen gaan dicht. De ventilatie wordt veel minder, de lucht wordt droger en meer verontreinigd. Vooral de longen zijn hier gevoelig voor.
Het lichaam gaat nu zelf reageren om een gezond evenwicht te herstellen door meer vocht in de longen te krijgen. Dit lukt vaak niet meteen en de longen proberen de verontreinigingen en natuurlijke lichaamseigen afvalstoffen te verwijderen door hoesten. De bekende droge hoest.
Ook andere organen krijgen last van de veranderde omstandigheden. Door de verminderde opname van vitamines en mineralen en door minder zonlicht. Een heel normaal natuurlijk proces.

Symptomen van een seizoens ‘griep’


Doordat het lichaam de afvalstoffen en verontreinigingen moeilijker kwijt kan raken zorgt het lichaam er voor, dat met behulp van een hogere lichaamstemperatuur het immuunsysteem de afvalstoffen makkelijker kan afbreken en kan laten afvoeren.
Deze verhoogde activiteit van het immuunsysteem geeft de symptomen van de bekende griep:
koorts, hoesten, niezen geen fut hebben en lamlendig voelen, veel willen slapen.
Allemaal natuurlijke lichaamseigen hulpmiddelen om het immuunsysteem te ondersteunen.
Met deze hulpmiddelen kan het lichaam dus makkelijker van de verontreinigingen en afvalstoffen afkomen.
Het zogenaamde griep ‘virus’ is een gevolg van het zeer actief werkende immuunsysteem. Het is als het ware de boodschapper van de cellen die hulp nodig hebben. Niet een oorzaak dus, maar een gevolg.

Wij mensen hebben geleerd om deze signalen van het lichaam heel anders te interpreteren. We hebben geleerd om deze noodzakelijke hulpmiddelen uit te schakelen. We moeten blijven doorrennen, we moeten mee blijven doen in de ratrace. Er is geen tijd voor ongemakken en we onderdrukken ons immuunsysteem met allerlei medicijnen.
In plaats van het lichaam het werk te laten doen bestrijden we de hulpmiddelen. En ontregelen we het immuunsysteem nog verder door een griepprik te nemen.

De winter komt met zijn koude, gure tijden

De winter komt met zijn koude, gure tijden. De mensen komen steeds minder buiten in de frisse lucht. En als we naar buiten gaan pakken we ons nog eens extra in. We komen steeds minder in contact met de natuur en de aarde door middel van aarding.

geen griep

Ons lichaam wordt aangestuurd door ontelbare elektronen en ionen die voor de energie overdracht in de cellen zorgen. De ionen zijn positief en negatief en normaal gesproken goed met elkaar in evenwicht. Aarding zorgt ervoor dat er een teveel aan positieve ionen uit het lichaam wordt afgevoerd. Dit gebeurt al heel makkelijk als je korte tijd met blote voeten over een grasveld loopt. In de winter is deze aarding een stuk lastiger. We komen haast niet meer buiten en de energiebalans raakt uit evenwicht. Het lichaam krijgt dus een overvloed aan elektronen die op een meer agressieve manier gaan reageren met andere deeltjes in het lichaam. Deze vormen zo vrije radicalen.

Even ruw gezegd. Deze vrije radicalen werken mee met de verwerking van afvalstoffen en verontreinigingen in het lichaam. Een teveel van deze vrije radicalen kunnen echter ook vaak meer kwetsbare organen makkelijk beschadigen. Waaronder de longen, het hart en de hersenen.

De gezelligheid van de decembermaand

Mensen voelen zich weer wat ziekerig en de symptomen worden weer bestreden met een medicijn. Mede door de gezellige tijden in de december maand met de meestal goede intieme menselijke contacten krijgt het immuunsysteem weer even een kleine oppepper. Ook dat er vaak wat minder echte stress is in deze tijd, is positief. Positief voor de opbouw van de nodige weerstand tegen aanvallen van buitenaf.
Het veelal meer gebruik van alcohol zwakt de oppepper weer wat af.

Doordat de mens nu vaker binnen zit in hun huizen en kantoren krijgt het lichaam ook een grotere dosis straling te verwerken van een opeenstapeling van wifi, 3-,4 en nu ook steeds meer 5G. Van de dect telefoon en van de tv waar nu ook meer voor wordt gezeten. (helaas, jvw)
Het lichaam heeft het nu zwaar: meer zwaar eten, meer alcohol en veel straling geven het immuunsysteem veel werk. De gezelligheid en het optimisme van de feestdagen compenseren weer een beetje. Als het goed is.
De mens moet echter wel al maar door gaan in de vaart der volkeren. Ze nemen misschien wat vaker extra vitamine pillen en wat meer medicijnen als ze een griep op voelen komen omdat het toch niet zo prettig gaat als gewenst.

De natuur ontwaakt

ontwaken uit 'griep'

Het nieuwe jaar is weer ingegaan. De gezellige drukte van de feestdagen zijn weer verleden tijd en de ratrace kondigt zich weer aan.
De natuur is nog in diepe rust en ook onze lichamelijke natuur staat nog op een laag pitje. Wij zij uiteindelijk een met de natuur.
Er is in de afgelopen tijd echter wel een aanzienlijke schade aangericht in het lichaam. Het immuunsysteem kan dit nog maar net aan.

Het voorjaar komt eraan en de natuur komt tot leven. De mens ook.
De mens heeft echter in het algemeen minder reserve energie opgebouwd. Het lichaam krijgt last van een tekort aan vitamines en mineralen waaronder vitamine C, vitamine D en bijvoorbeeld zink.
Er wordt weer meer van het lichaam verwacht en de longen en het hart trekken dit vaak nog maar net. Of net niet meer.

Als er statistiekdiagrammen worden bijgehaald dan is te zien dat er elk jaar in april de meeste sterfgevallen worden gemeld. In deze maand overlijden in het algemeen vaak oudere mensen.
In gebieden met verhoogde verontreinigde lucht, vaak slechte ventilatie en verhoogde straling en waar veel oudere mensen bij elkaar zitten, zoals in verpleeg- en verzorgingshuizen sterven er meer mensen. Het ene jaar wat meer het andere jaar wat minder. Jaar in jaar uit. Een normaal jaarlijks verschijnsel dus.

Na deze jaarlijkse piek loopt het aantal sterfgevallen eigenlijk altijd weer zeer sterk af. Als ook het aantal mensen met andere gezondheidsklachten die minder seizoensgebonden zijn als de griep.

Wat was er dit jaar echt anders

sterfte is niet alleen griep
Bron: sterftecertificaten alle overlijdens, Vlaams Gewest, januari 2007 – december 2017

Een klein groepje mensen weet alles van deze jaarlijkse griep cyclus en heeft jaren geleden, zo rond 2010, besloten om deze griep cyclus te gaan gebruiken voor hun eigen agenda. In 2010 is er een heel draaiboek opgesteld waarin deze cyclus is verwerkt. Het was de bedoeling om wat zich nu heeft afgespeeld al in 2012 te volbrengen. Dat was toen echter niet gelukt.
Later was er de noodzaak eigenlijk niet zo voor het clubje. Het clubje had toen een lange tijd een bruikbare marionet in het Witte Huis in de VS. En de farmacie kon nog volop draaien op de onwetendheid van het grote publiek.

In 2016 was er ineens een onvoorzien probleempje. Er was een lastpak in het Witte Huis terechtgekomen die de plannen danig in de war bracht.
Deze zorgde er in korte tijd voor dat de lucratieve geldstromen in de mensenhandel, drughandel en in de wereldwijde oorlogen zeer snel opdroogden.

Ook konden de aller rijksten niet meer zo makkelijk bij ‘hun’ fondsen komen. En konden dus niet meer zo makkelijk hun terreurlegertjes betalen.
Er kwam nu een noodzaak om de tien geboden van de satanisten op de Georgia Guidestones maar versneld door te drukken.
Ook de presidentsverkiezingen in november dit jaar spelen een cruciale rol. De belanghebbers bij de huidige ellende worden zichtbaar nerveus. Het gaat niet meer volgens het draaiboek.
De ćorona-plandemie, de jaarlijkse griep cyclus, was een bruikbaar rookgordijn om de NWO plannen er versneld doorheen te drammen.
Het is er op of er onder. Voorlopig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *